Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti

Aeroportul International Henri Coanda BucurestiIn 2010, traficul de pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda (AIHCB) a crescut cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 4.917.952 de pasageri.

Raportat la acelasi interval, numarul de miscari aeronave comerciale a crescut cu aproximativ 6%, la 76.966 aterizari si decolari efectuate pe cele doua piste ale acestui aeroport.

Sursa foto: maps.google.com

Tokyo International Airport

Tokyo International AirportTokyo International Airport, cunoscut si sub numele de Haneda Airport, are un trafic de 64 de milioane de pasageri, fiind pe locul 5 in lume intre cele mai aglomerate aeroporturi.

Acesta este cunoscut ca cel mai punctual aeroport din lume, cu 94,3% din avioane care au decolat la timp si 88,6% care au aterizat fara intarzieri.

London Heathrow Airport

London Heathrow AirportHeathrow este al 4-lea cel mai aglomerat aeroport din lume dupa numarul de pasageri cu peste 65,8 milioane de persoane anual.

In 2010, Heathrow a fost cel mai aglomerat aeroport din Europa in ceea ce priveste traficul de pasageri, avand cu 13% mai multi pasageri decat Aeroportul Paris-Charles de Gaulle si cu 24% mai multi decat Aeroportul din Frankfurt.

Heathrow este folosit de 90 de linii aeriene pentru a zbura catre 170 de destinatii pe glob.

O'hare International Airport (Chicago)

O'hare International Airport (Chicago)Cu un trafic de peste 66,6 milioane de pasageri, aeroportul din Chicago este al 3-lea cel mai aglomerat aeroport din lume.

O'Hare este hub-ul companiei aeriene American Airlines.

Anul trecut, peste 950.000 de zboruri au avut loc pe Aeroportul O'hare International.

Beijing Capital International Airport

Beijing Capital International AirportBeijing Capital International Airport este al 2-lea cel mai aglomerat aeroport din lume cu 73,8 milioane de pasageri anual.

Aeroportul are piste suficient de mari pentru a primi cel mai mare avion de pasageri din lume Airbus A380.

Printre companiile care opereaza aeronave A380 pe acest aeroport sunt Singapore Airlines, Emirates Airline, Lufthansa. Alte companii care vor sa foloseasca A380 sunt Air France si China Southern Airlines.



Hartsfield-Jackson Atlanta International

Hartsfield-Jackson Atlanta InternationalCu un trafic de peste 89 de milioane de pasageri anual, Hartsfield-Jackson Atlanta International este cel mai aglomerat aeroport de pe glob.

Aeroportul este hub-ul AirTran Airways, Delta Air Lines, Atlantic Southeast Airlines. Hub-ul Delta este cel mai mare hub aerian din lume.

Hartsfield-Jackson Atlanta International are anual in jur de 970.000 de zboruri.