In primele sapte luni din acest an, din Romania au plecat spre pietele externe zeci de mii de tone de fructe exotice precum banane, ananas, nuci de cocos si avocado, iar din strainatate au fost importate produse traditionale ca slanina, praz, ape minerale, miere si chiar oua proaspete.

Romania a intrat din nou in era deficitului comercial la capitolul produse agroalimentare (importam mai mult decat exportam), dar pe langa aceasta „surpriza“ in statisticile oficiale apar si cateva paradoxuri. Cel mai interesant dintre acestea este ca importam slanina, praz si napi, in schimb exportam banane, ananas si nuci de cocos.

Datele privind balanta comerciala cu produse agroalimentare, furnizate de Ministerul Agriculturii pentru „Adevarul“, arata ca in primele sapte luni din acest an Romania a importat alimente in valoare de 3,13 miliarde de euro si a exportat astfel de sortimente in valoare de 3,06 miliarde de euro, rezultand un deficit de aproape 70 de milioane de euro.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri