Rafael de Mestre, un spaniol care vrea sa deschida un showroom pentru masini electrice in Romania, face inconjurul lumii in modelul electric Tesla Roadster.
Pentru a fi prima persoana care conduce in jurul lumii o masina de serie electrica, Rafael de Mestre traverseaza trei continente. Punctul de plecare a fost in Barcelona, Spania, in mai 2012.

Modelul electric Tesla Roadster (autonomie 350-400 km cu o incarcare completa) a trecut prin Spania, Elvetia, Germania, Franta, Statele Unite ale Americii, China si Kazakhstan, urmand sa ajunga in Rusia, Ucraina, Romania, Ungaria, Austria si inapoi catre Barcelona prin Elvetia si Franta.

Intr-un tur similar au plecat in februarie si francezii Antonin Guy si Xavier Degon cu un Citroen C-Zero (autonomie 95 km cu o incarcare completa), depasiti in iulie in China de catre de Mestre.

Scopul final al acestei curse este de a arata ca o masina electrica poate, este si va deveni o realitate pentru persoana obisnuita, in viitorul apropiat.




Rafael de Mestre (48 de ani) este un cetatean spaniol, care locuieste in Romania. El lucreaza pentru compania Tron IT Consulting, furnizand servicii de consultanta pentru companii cu retele de calculatoare mari.

Tesla este primul producator de masini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h in 3,7 secunde. O incarcare completa dureaza 3,5 ore si ofera o autonomie de 400 km.

Masina limitata la 200 km/h costa in Europa 84.000 de euro fara TVA.

Tesla Roadster este un automobil electric care utilizeaza sasiul modelului sport Lotus Elise, avand caroserie din fibra de carbon. Modelul este fabricat in California si in Marea Britanie incepand din 2008. Pana in prezent exista pe glob sub 2.000 de exemplare.

Roadster-ul Tesla va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care si-a inceput deja productia in vara anului 2012.

Sursa foto: facebook.com/80eDays

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri