Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat, vineri, ca a constuit un grup de lucru special pentru refacerea in regie proprie a lotului 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, supranumit "autostrada scufundata", din aceasta luna, dupa ce tronsonul a fost inchis la 10 luni de la inaugurare din cauza unor grave deficiente, masura fiind una in premiera pentru companie, care ar putea fi extinsa la alte lucrari cu probleme.

Lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, in lungime de 22 de kilometri, a fost inchis in septembrie 2015, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil, informeaza News.ro.

CNADNR a considerat ca firma italiana Salini Impregilo nu a respectat obligatiile asumate, iar in ianuarie 2016 a notificat compania cu privire la incetarea contractului.

"Incepand cu data de 30.03.2016, Directorul General al CNADNR SA a decis constituirea grupului de lucru - Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orastie - Sibiu. Persoanele desemnate sa faca parte din unitatea de implementare vor avea ca principala sarcina repunerea traficului pe sectorul de 22 km in conditii de siguranta, lucrarile de reparatie fiind executate in regie proprie", se precizeaza in comunicatul CNADNR.

Masura, una in premiera pentru compania de stat, ar putea fi extinsa la toate lucrarile la care apar probleme. Finantarea lucrarilor va fi asigurata din garantia de buna executie a contractului reziliat cu Salini Impregilo, potrivit companiei de stat.

”Aceasta masura de reziliere si finalizare a lucrarilor in regie proprie, abordata pentru prima data de Companie, poate fi pusa in aplicare oricand pentru orice proiect care nu merge si unde constructorul da dovada de neseriozitate si intarzie proiectul nejustificat", a declarat directorul general al CNADNR, Catalin Homor, citat in comunicatul companiei.

Din grupul de lucru fac parte specialisti in constructii drumuri si poduri, proiectare, geologie sau topometrie, care vor avea ca principala sarcina repunerea traficului pe sectorul de 22 km in conditii de siguranta, lucrarile de reparatie fiind executate in regie proprie de catre CNADNR.
Acest grup de lucru isi va desfasura activitatea sub coordonarea Directiei de Implementare Proiecte Autostrazi si Drumuri Expres din cadrul CNADNR.

In paralel, CNADNR a lansat, vineri, o licitatie pentru un contract de expertiza tehnica asupra lucrarilor executate la lotul 3 al Orastie – Sibiu, care va clarifica calitatea si cantitatea lucrarilor executate in santier.

Sursa foto: Blazej Lyjak/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri