Treizeci de automobile vor fi expuse sambata la Domeniul Regal Peles, vehicule istorice detinute de colectionari din Romania, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.

Cel mai vechi automobil participant la eveniment a fost produs de firma REO (SUA) in anul 1907, o marca expusa in premiera in Romania, alaturi de Lagonda.

Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.) in urma cu mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Traditia s-a pastrat si in epoca moderna, an de an la eveniment fiind prezenti reprezentantii Casei Regale a Romaniei . La editia din acest an va participa ASR Principesa Maria.

Concursul de Eleganta Sinaia

Reluarea acestui eveniment cu vehicule istorice, incepand din anul 2011, de catre Retromobil Club Romania (R.C.R.) a readus automobilele de colectie in Sinaia, unde din 1983 si pana la inceputul anilor 90 s-au desfasurat constant evenimente de acest gen.

Evenimentul este inscris in calendarul Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice - F.I.V.A. organism care-si desfasoara activitatea, la aniversarea a 50 de ani de la fondare, sub egida UNESCO.

Programul Concursului de Eleganta Sinaia – sambata 25 iunie

10.00-17.30 Automobilele participante vor fi expuse in diverse zone ale Domeniului Regal Peles – Castelul Peles (automobilele din grupele Antebelice Sedan/Cabriolet), Castelul Pelisor (Postbelice Cabriolet), Economat (Postbelice Sedan/Coupe, Fabricat in Romania).
12.00-13.00 Parada automobilelor participante pe platoul Castelului Peles
13:45, 14:00, 15:45, 16:00 Tururi de prezentare automobile cu acces gratuit
17.30-18.00 Parada automobilelor participante in orasul Sinaia (pe ruta Drumul Pelesului-Bd. Carol I)
18.00-18.30 Expozitie (Bd. Carol I - in fata Hotelului New Montana)
18.30-19.30 Festivitatea de premiere (in fata Casinoului Sinaia)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri