Serviciul de car sharing DriveNow, cu modele BMW si MINI, s-a extins in cel de-al zecelea oras, Bruxelles, dupa cinci ani de activitate in care a avut peste 600.000 de clienti.

In total, au fost parcursi peste trei milioane de kilometri in regim electric din 2013. Car sharing liber (sistem „free floating”, cu preluare si predare automata a automobilului oriunde pe strada) a fost permis la Bruxelles din luna iunie.

Dupa lansarea sa de la München, din iunie 2011, DriveNow si-a extins constant serviciile de mobilitate in Europa si acum are peste 600.000 de clienti. Pe langa cele cinci orase din Germania (Berlin, Hamburg, München, Düsseldorf si Köln), serviciile DriveNow sunt disponibile si la Londra, Viena, Copenhaga, Stockholm si - din aceasta luna - in Bruxelles.

In Germania, DriveNow inregistreaza o medie de peste o jumatate de milion de calatorii in fiecare luna. O calatorie masoara, in medie, intre 8 si 15 kilometri si dureaza intre 20 si 40 de minute.

Prima data cand automobilele electrice au fost introduse in flota DriveNow a fost in vara 2013 - in prezent, joint-venture-ul ofera automobile electrice BMW i3 in aproape toate orasele sale. 20% din intreaga flota este cu propulsie electrica si peste 150.000 de clienti au avut prima lor experienta de condus electric datorita DriveNow, automobilele electrice ale companiei parcurgand peste trei milioane de kilometri in total.

Conform BMW Group, conceptul de car sharing cu automobile electrice este un pas important spre a oferi clientilor acces usor la electromobilitate, cu reducerea emisiilor in orase si cu contributia la obtinerea unei calitati superioare a vietii in mediul urban.

Acesta este contextul in care BMW Group a lansat ReachNow in Seattle (SUA), in luna aprilie. ReachNow este o dezvoltare suplimentara a conceptului de car-sharing, oferind un serviciu cu sofer, unul de livrare a automobilului prin valet, car sharing intre persoane pentru membrii sai din America de Nord, inchirieri pe termen scurt si lung. America de Nord este considerata piata-pilot ideala pentru extinderea ulterioara a mobilitatii urbane si sustenabile, astfel ca exista planuri de extindere a serviciului ReachNow si in alte orase din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri