AIC Industrial & Logistic Development a inceput constructia unui centru logistic, pe o suprafata de 21.000 mp, la km 13 pe autostrada Bucuresti – Pitesti (A1).

Spatiul de depozitare de clasa A va avea doua cladiri, dintre care unul cross dock pentru Delamode. Lucrarile au inceput la mijlocul lunii septembrie 2016 si vor fi finalizate pana la mijlocul lunii martie 2017. Investitia este facuta de Varoed.

Centrul logistic va avea ca destinatie depozitarea si manipularea de marfuri generale si ADR. Hala S1 este un depozit cu o suprafata totala de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227 m si latime de 66 m, inaltime exterioara de 14 m si inaltime interioara de 11,5 m. Acesta va dispune de 22 de unitati de andocare (rampe de incarcare / descarcare a marfurilor din camioane).

Cea de-a doua cladire din cadrul proiectului reprezinta primul depozit cross dock construit in Romania (unitate construita special si specific pentru activitatile Delamode), cu o suprafata totala de 3.459 mp si o inaltime de 6 m. Acesta din urma a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru Delamode, care il considera un spatiu unic in categoria sa, in Europa Centrala si de Est.

Delamode a inchiriat deja, pe termen lung, un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect. Pe langa unitatea personalizata, compania va utiliza, din Hala S1, 6.000 mp de depozit, alaturi de 360 mp birouri si mici suprafete de spatii anexe.

“Prin construirea acestei platforme de xdock oferim o capacitate de cross-dockare de 240 de paleti pe ora, putand fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Durata de utilizare zilnica a acestei platforme este, in momentul de fata, de 15 ore/zi, la o capacitate de 75%. Conform estimarilor noastre, speram sa folosim la capacitate optima aceasta platforma in primele 6–9 luni de la inceputul operatiunilor. Partea de depozitare are capacitatea pe care am gandit-o inca de la inceput, si anume, 12.000 paleti. Ne dorim sa putem depozita marfuri generale, dar si marfuri care necesita autorizare ADR sau produse care au nevoie de o anumita temperatura ambientala controlata. Am tinut cont in etapa de proiectare de necesitatea de scalabilitate a solutiei constructive, pentru a putea acoperi pe termen lung, in proportie de 90% spatiul necesar in dezvoltarea celor doua directii. In infrastructura si echipamente vom investi aprox 650.000 euro”, a explicat Danor Ionescu, CEO Delamode Group.

Investitia a fost facuta pentru ca pe piata exista o cerere tot mai mare pentru transportul express de marfa, livrarea de partide mici la timp (just in time).

"Capacitatea noastra va fi considerabil marita odata cu un nou depozit logistic de 31.000 mp, a carui constructie planificam sa o demaram la inceputul anului. Astfel, vom ajunge la o capacitate totala de depozitare de 97.000 mp, in urma unei investitii de 35 mil. euro," a declarat Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development.

AIC Industrial & Logistic Development Romania este o divizie a AIC. Echipa este prezenta in Romania din 1995 si activeaza in domeniul auto si imobiliar. Echipa AIC a dezvoltat si vandut peste 350.000 m2 de clasa A in cadrul unor spatii industriale si logistice din Romania, printre care se numara Parcul Logistic Cefin Bucuresti (actualmente detinut de P3), A1 Business Park (in posesia VALAD), Parcul Logistic Cefin din Arad (detinut acum de CTP) si Parcul Logistic Dunca din Timisoara (inca in portofoliul AIC) si Bucharest Industrial Park.

Incepand cu 2013, dupa 4 ani in care piata in esenta a stagnat, AIC a avut un rol activ in recuperarea proiectelor imobiliare, atat a celor detinute anterior, cat si cele ale tertilor.

Delamode Romania este o companie de top in domeniul serviciilor de logistica si expeditii de marfuri in Romania. Compania a fost infiintata in anul 1994 si are in prezent 200 de angajati. Cu facilitati amplasate strategic si prin reteaua de parteneri in toata Europa, compania ofera servicii complete de supply chain – servicii de transport international in regim de grupaj, incarcari partiale si complete, distributie interna, transport maritim si aerian, precum si solutii integrate de depozitare si logistica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri