Piata de leasing operational a depasit nivelul de 62.000 de unitati in administrare la finalul primului trimestru din 2017, in crestere cu 3% fata de finalul lui 2016.

In perioada ianuarie-martie, au fost inmatriculate aproape 4.300 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, reprezentand 16% din totalul inmatricularilor noi, de aproximativ 26.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.

„Cresterea ponderii serviciului complet de leasing operational (full service leasing) cu peste 8% fata de perioada similara a anului trecut este dovada cresterii maturitatii pietei si a gradului de adoptie a beneficiilor produsului nostru de baza. Un alt indicator care marcheaza o crestere semnificativa este ponderea inmatricularilor in leasing operational din totalul inmatricularilor de vehicule noi, pondere care a ajuns la 16% fata de 13,3% cat a fost la nivelul intregului an 2016”, a declarat Dan Boiangiu, presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, Arval Service Lease Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility si BCR Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 97% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 76%, urmate de management de flote 16%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Incepand cu anul 2019, pentru firmele care vor raporta situatiile financiare conform IFRS, va intra in vigoare, cu pregatire din 2018, un nou standard - IFRS 16 Leases. Conform estimarilor specialistilor aceste modificari nu vor diminua avantajele oferite de produsul leasing operational.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri