Co-fondatorul Uber, Travis Kalanick, a demisionat din functia de director general, la presiunea investitorilor, in urma controverselor care au lovit cel mai mare start-up de tehnologie din lume.

Travis Kalanick a spus ca cedeaza la dorinta investitorilor de a se retrage din functie, partial pentru a evita un nou conflict, potrivit News.ro.

Demisia directorului general vine dupa o serie de plecari ale unor membri ai conducerii, intre care directorul pentru afaceri Emil Michael si presedintele Jeff Jones. Kalanick si-a recunoscut erorile de leadership, dupa ce Bloomberg a difuzat imagini in care se certa cu un sofer al Uber, un incident care a amplificat resentimentul soferilor companiei.

Kalanick va ramane membru in consiliul de administratie, a anuntat Uber. Demisia lui Kalanick a fost anuntata initial de New York Times.

Uber a fost afectata in acest an de acuzatii pornind de la hartuire sexuala la utilizarea unui soft pentru evitarea verificarilor din partea autoritatilor de reglementare.

La inceputul lunii iunie, Travis Kalanick anuntase ca se retrage temporar din functia de CEO, lasand compania sa fie coordonata de un comitet de conducere.

Uber a prezentat, in iunie, recomandarile rezultate in urma unei investigatii legata de cultura din cadrul companiei, efectuata de firma de avocatura a fostului procuror general al SUA, Eric Holder. Peste 20 de persoane au fost concediate, in cadrul unei investigatii separate efectuate de o alta firma.

Uber, evaluata la aproape 70 de miliarde de dolari

In pofida problemelor recente, afacerile Uber se dezvolta. Veniturile au crescut la 3,4 miliarde de dolari in primul trimestru, in timp ce pierderile au scazut, chiar daca au ramas substantiale, la nivelul de 708 milioane de dolari.

Kalanick ramane miliardar datorita participatiei la Uber, cu o avere neta de 6,7 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. Uber este evaluata la 69 de miliarde de dolari.

Compania a incercat sa opreasca plecarea soferilor prin adaugarea unei functii a aplicatiei sale, care permite clientilor sa le ofere bacsis, functie existenta de mult timp la compania concurenta americana Lyft.

Uber a mai anuntat ca ii va despagubi pe soferii ale caror curse au fost anulate la peste 2 minute dupa efectuarea rezervarii, urmand sa le ofere si noi planuri de asigurare.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri