Kuala Lumpur - Malaezia - 0,32 euro

Kuala Lumpur - Malaezia - 0,32 euro

Orasul Kuala Lumpur din Malaezia, cu o suprafata de 243 kilometri patrati si circa doua milioane de locuitori, este pe locul 10 pe glob avand cele mai mici tarife la taxi, de doar 0,32 euro pe kilometru. Majoritatea masinilor taxi in Malaezia sunt Proton Saga Iswara.

Foto: 1000 Words / Shutterstock

Bucuresti - Romania - 0,31 euro

Bucuresti - Romania - 0,31 euro

Romania are cele mai bune tarife pentru calatoriile cu taxiul. In Bucuresti, pretul mediu pe kilometru este de 0,31 euro. Cele mai multe masini de taxi in Romania sunt Dacia Logan.

Chiar daca tariful pe kilometru este mult mai mic in Romania in comparatie cu alte tari, cand vine vorba de pretul unei calatorii cu taxiul de la aeroport pana in centrul Bucurestiului nu stam bine deloc, suntem pe locul 18 pe glob cu un tarif de 14,68 euro.

Sursa foto: Cameris / Shutterstock

Beijing - China - 0,30 euro

Beijing - China - 0,30 euro

In China, o calatorie cu taxiul costa 30 de eurocenti, fiind o diferenta foarte mica de tariful din Romania. Masinile taxi aici sunt BYD e6.

Foto: TonyV3112 / Shutterstock

Mumbai - India - 0,28 euro

Mumbai - India - 0,28 euro

In orasul Mumbai din India pretul pe kilometru pentru o plimbare cu taxiul este de 0,28 de euro. Modelele taxi sunt Toyota Innova.

Foto: Lisa-Lisa / Shutterstock

Bangalore - India - 0,27 euro

Bangalore - India - 0,27 euro

Bangalore, al treilea cel mai populat oras din India cu peste 8 milioane de locuitori, este pe locul 6 in topul celor mai ieftine tarife pentru o calatorie cu taxiul.

Daca ajungeti aici, veti avea ocazia sa calatoriti cu masini de taxi modelul Renault India Logan, care este de fapt versiunea internationala a Dacia Logan.

Foto: Massimo Sales / Shutterstock

Jakarta - Indonezia - 0,27 euro

Jakarta - Indonezia - 0,27 euro

In Jakarta, capitala Indoneziei, situata in nord-vestul insulei Java, cu o populatie de aproape 9 milioane de locuitori, o calatorie cu taxiul costa 0,27 euro. Toyota Vios Limo sunt majoritatea masinilor de taxi in Jakarta.

Foto: Lano Lan / Shutterstock

Mexico City - Mexic - 0,25 euro

Mexico City - Mexic - 0,25 euro

In Mexic, o calatorie cu taxiul este de 0,25 euro pe kilometru, iar majoritatea masinilor sunt Nissan Tsuru.

Foto: Kamira / Shutterstock

Moscova - Rusia - 0,24 euro

Moscova - Rusia - 0,24 euro

Moscova este al treilea oras din lume unde o calatorie cu taxi este foarte ieftina, costa 0,24 euro pe kilometru. Majoritatea masinilor sunt Ford Mondeo, fiind cele mai sigure si mai confortabile taxiuri in comparatie cu autoturismele din restul tarilor de pe glob.

Foto: Chekunov Aleksandr / Shutterstock

Bangkok - Thailanda - 0,19 euro

Bangkok - Thailanda - 0,19 euro

Bangkok, capitala Thailandei, este al doilea oras de pe glob unde o calatorie cu taxiul este foarte ieftina. Un kilometru cu taxiul costa 0,19 euro. Taxiurile sunt in mare parte Toyota Corolla Altis.

Foto: 2p2play / Shutterstock

Cairo - Egipt - 0,09 euro

Cairo - Egipt - 0,09 euro

Cairo este pe primul loc in lume dupa cele mai mici tarife pentru un kilometru cu taxiul. Aici pretul unei calatorii cu taxiul costa 0,09 euro, iar ca sa ajungi de la aeroport in centrul orasului costa 3,73 euro.

Taxiurile in Egipt sunt in general Hyundai Elantra.

Foto: Sarine Arslanian / Shutterstock