Nissan Motor Co. Ltd a anuntat ca luni va opri temporar productia la toate fabricile sale de automobile din Japonia, in timp ce Honda va opri productia la trei dintre ale sale, dupa ce un cutremur a afectat instalatiile companiei Riken, furnizor de componente pentru producatori, conform Reuters, citat de NewsIn.
Toti cei opt producatori niponi de automobile au anuntat saptamana aceasta o serie de opriri ale productiei, dupa ce Riken Corp, care le furnizeaza segmente de pistoane si elemente ale sistemelor de transmisie, a fost afectata de un cutremur petrecut luni.

Riken a anuntat joi ca va face tot ce este posibil pentru a relua productia partiala saptamana viitoare, dupa ce va termina inspectia si testarea utilajelor. Producatorii de automobile estimeaza ca vor recupera in august pierderile cauzate de intreruperile de acum, iar analistii chestionati de Reuters considera ca nu va exista un impact pe teremen lung la aceste companii.

In afara de intreruperea productiei la trei fabrici de aautomobile, Honda va opri si o linie de productie la o uzina producatoare de motociclete, plus o alta linie de motoare.

In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, zece persoane si-au pierdut viata, si o serie de case si fabrici din nord-vestul Japoniei au fost afectate.

Toyota, cel mai mare producator nipon de automobile, a oprit saptamana aceasta 36 de ore productia la toate cele 12 fabrici din Japonia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri