Nissan Motor Co a afisat, in mod surprinzator, o crestere de 12% a profitului operational pentru al doilea trimestru al anului fiscal curent, majorarea vanzarilor de automobile compensand sporirea preturilor la materie prima
Profitul operational al Nissan pentru intervalul iulie-septembrie s-a ridicat la 218,71 miliarde yeni (1,91 miliarde dolari), depasind media analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit operational de 183,5 miliarde yeni.

Profitul net a scazut cu 27%, pana la 120,11 miliarde yeni, cu mult sub performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, cand Nissan a obtinut castiguri exceptionale prin vanzarea unui pachet de actiuni din grupul afiliat Nissan Diesel Motor Co companiei Volvo AB, beneficiind atunci si de un nivel mai redus de impozitare, potrivit NewsIn.

Veniturile grupului au crescut cu 13% pana la 2,618 mii de miliarde yeni.

Castigurile producatorilor niponi de automobile sunt in centrul atentiei dupa un cutremur puternic ce a afectat nordul Japoniei, la inceputul trimestrului, sistand si activitatea tuturor fabricantilor.

Grupul Honda, rival al Nissan, a raportat majorarea cu 48% a profitului operational in al doilea trimestru fiscal, datorita vanzarilor substantiale a crossoverului
CR-V.

Analistii chestionati de Reuters au estimat un profit operational de 785,5 miliarde yeni pentru anul fiscal ce va lua sfarsit in martie 2008, sub estimarile companiei, ce mizeaza pe un rezultat de 800 miliarde yeni.

In ceea ce priveste profitul net, Nissan estimeaza in continuare o crestere de 4,2% fata de anul fiscal precedent, pana la 480 miliarde yeni.

Nissan, al treilea producator nipon de automobile, detinut in proportie de 44% de catre Renault SA, a beneficiat de pe urma cresterii vanzarilor de camioane usoare precum modelul Titan, inregistrand insa o scadere considerabila a vanzarilor de SUV-uri in principala sa piata, Statele Unite ale Americii, din cauza inaspririi concurentei si a clientilor interesati mai mult de automobile mult mai eficiente din punct de vedere al consumului.

Directorul executiv al grupului, Carlos Ghosn, mizeaza pe o majorare a profitului in a doua jumatate a anului, pe fondul lansarii unor noi modele precum crossover-ul SUV Rogue.

Multi analisti au estimat ca Nissan nu va putea atinge obiectivele anuale de profit, in parte din cauza tariei yenului fata de dolari si a majorarii preturilor la materie prima.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri