Create de designerul auto japonez Shiro Nakamura, modelele Infiniti isi au inspiratia intr-un curent estetic nipon denumit Adeyaka.
Infiniti G37 Coupe este produs in Japonia la uzina din orasul Tochigi, pe a doua generatie a platformei FM. Modelele Infiniti sunt testate suplimentar la centrele Hokkaido si Montegi, in Japonia.

Marca japoneza este prezenta in Romania prin AutoItalia Group, care a devenit anul acesta importatorul Infiniti.

Modelul Infiniti G37 Coupe oferit pentru test, in versiunea sport S, dotat cu directie activa pe patru roti, diferential cu alunecare limitata (VLSD - Viscous Limited Slip Differential), suspensii sport si transmisie automata cu 7 trepte, modalitate manuala si padele din magneziu, are un pret de 50.500 euro cu TVA.

G37 Coupe dispune de o motorizare pe benzina de 320 CP remarcandu-se prin forta bruta si comportament rutier sportiv. Modelul cu motor V6 de 3,7 litri pe benzina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde si are o viteza maxima limitata la 250 km/h. Consumul extraurban a fost putin peste 10l/100km, iar in oras datorita traficului a fost in jur de 20l/100km.

Capota lunga, consolele scurte si linia puternic inclinata a pavilionului confera modelului G37 Coupe o asemanare cu versiunea sedan.

O trasatura specifica modelelor Infiniti este ceasul analogic de pe plansa de bord si iluminarea de fundal de culoare purpurie a instrumentelor de bord si a comenzilor. Pe consola centrala, pe tabloul de bord si pe panourile usilor pot fi gasite insertii din aluminiu texturat.

Design-ul G37 Coupe atrage priviri, modelul asa cum a iesit din fabrica arata ca o masina tunata.

Modelul coupe are trei versiuni de echipare, G37 Coupe, versiunea mai luxoasa GT cu tapiterie din piele si versiunea sport S.
Toate versiunile modelului G37 Coupé sunt echipate cu program electronic de stabilitate (ESP - Electronic Stability Program), ABS cu 4 canale si 4 senzori, un sistem electronic de distributie a fortei de franare (EBD) si un sistem de asistenta la franare (BA) ca echipamente standard.

Versiunea sport G37S a suferit o serie de modificari ale sasiului, pentru a fi in ton cu profilul sau mai agresiv. Principala imbunatatire este adaugarea sistemului de directie activa pe 4 roti (4-Wheel Active Steer), care ajuta la imbunatatirea manevrabilitatii prin varierea raportului de directie fata si ajustarea geometriei suspensiei spate in functie de directia si viteza vehiculului.

Dotarile standard includ cheia I-Key cu acces inteligent si dispozitivul de pornire a motorului prin apasarea unui buton, un sistem audio cu magazie cu 6 CD-uri si cu sapte difuzoare, cu priza jack RCA AUX-in pentru MP3 playere. Conectivitatea Bluetooth pentru telefonul mobil si sistemul cruise control cu limitator de viteza pot fi actionate prin intermediul comenzilor amplasate pe volanul multifunctional imbracat in piele.

Exista numeroase alte dotari standard, precum: scaune reglabile electric (reglare pe opt directii a scaunului soferului si pe patru directii a scaunului pasagerului), pedale si suport pentru picioare din aluminiu, oglinda interioara heliomata, senzori pentru parcare fata si spate, lumini si stergatoare automate, jante de 18’’ din aliaj, sase airbag-uri si proiectoare de ceata integrate.

Farurile adaptive (AFS - Adaptive Front-light System) si vopseaua rezistenta la zgarieturi sunt, de asemenea, dotari standard. Farurile bi-Xenon sunt legate la sistemul de directie si se orienteaza automat dupa rotile din fata, pentru a lumina mai bine in curbe.

Vopseaua rezistenta la zgarieturi contine o rasina deosebit de elastica in stratul de protectie obisnuit, pentru a creste flexibilitatea vopselei.

Pe langa modificarile aduse sasiului si functiilor dinamice, modelul G37S ofera un scaun sport pentru sofer cu extensie pentru coapse reglabila manual. Scaunele sunt din piele, sunt incalzite si reglabile electric pe 14 directii (sofer) si pe 8 directii (pasager). Un sistem de monitorizare a presiunii in anvelope este oferit ca echipare standard, la care se adauga jante sport de 19’’ din aliaj.

Principala dotare optionala este noua transmisie automata cu 7 trepte, cu mod manual si padele din magneziu, care permite soferului sa schimbe vitezele fara a-si lua mainile de pe volan.

Printre alte optiuni se numara sistemul Cruise Control inteligent (ICC - Intelligent Cruise Control) care foloseste frana, acceleratia si senzorii laser pentru a mentine o distanta prestabilita intre vehiculul G37 Coupé si masina din fata.

La versiunile cu transmisie automata, programul preia si mai mult din sarcinile soferului, permitand sistemului ICC sa functioneze de la 0 km/h pana la 180 km/h, datorita functiei „Full Speed Range”.

Sistemul audio este Bose cu 11 difuzoare si include si un sistem de navigatie DVD cu comanda vocala si o camera pentru parcarea cu spatele. Optiunile finale includ o trapa de acoperis din sticla, actionata electric, vopsea metalizata.

Cel mai mic pret pentru un Infiniti G37 Coupe este de 43.900 euro cu TVA. Mai multe informatii despre modelul G37 Coupe sunt disponibile aici.

Detalii tehnice
Infiniti G37 Coupe

Motor: 3.7 V6 benzina
Transmisie automata cu 7 trepte
Putere maxima: 320 CP/7.000 rpm
Cuplu maxim: 360 Nm/5.200 rpm
Viteza maxima: 250 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 5,9 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 15,3/ 7,8/ 10,5
Lungime: 4,65 metri
Latime: 1,78 metri
Inaltime: 1,39 metri
Capacitate rezervor: 80 litri
Emisii CO2 g/km: 246 g/km
Masa proprie (kg) 1.719
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri