Constructorul auto Daimler anticipeaza o imbunatatire a profitului EBIT din operatiunile permanente in ultimul trimestru, dupa revenirea la profitabilitate in al treilea trimestru al anului 2009.
Grupul a luat masuri pentru a reduce costurile si pentru a evita cheltuieli suplimentare. Aceste actiuni includ reducerea costurilor fixe si a celor materiale, reducerea costurilor pentru forta de munca si rationalizarea structurilor organizatorice ale Grupului. Daimler presupune ca va depasi obiectivul initial de a salva un total de 4 miliarde de euro in anul 2009.

Daimler are o pozitie financiara solida, care ar trebui sa ramana stabila si in trimestrul al patrulea.

”In ultimele luni, am administrat din ce in ce mai bine criza. Daimler a fost capabil sa isi pastreze flexibilitatea financiara si a intensificat actiunile intreprinse pentru a spori eficienta, in timp ce a continuat dezvoltarea de noi produse si piete. Acum suntem foarte bine pozitionati si putem privi cu incredere spre anul urmator", a spus Dieter Zetsche, presedintele consiliului de administratie al Daimler AG si CEO-ul Mercedes-Benz Cars.
Evolutiile economiei generale si efectele acestora asupra distribuitorilor si furnizorilor ar putea conduce la un impact asupra veniturilor in cel de-al patrulea trimestru.

Daimler anticipeaza scaderi semnificative ale numarului de unitati vandute si a veniturilor, in anul 2009 (2008: 2,1 milioane de autovehicule si 95,9 miliarde de euro).

Cash flow-ul disponibil al operatiunilor industriale a crescut la plus 2,3 miliarde de euro in primele trei trimestre ale anului. Grupul estimeaza un cash flow negativ in al patrulea trimestru. Pentru intreg anul 2009, Daimler se asteapta la un cash flow disponibil pozitiv al operatiunilor industriale.

Daimler a postat un profit EBIT al Grupului de 470 milioane de euro in al treilea trimestru al anului 2009 (Q3 2008: 648 milioane de euro). Profitul EBIT al Grupului s-a ridicat la minus 1,005 milioane de euro in al doilea trimestru al anului 2009 si minus 1,426 milioane de euro in primul.

In al treilea trimestru din 2009, Daimler a inregistrat vanzari de 386.500 de masini si autovehicule comerciale la nivel global, cifra ce a fost cu 26% mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul Daimler Group din al treilea sfert al anului a scazut de la 24,5 miliarde de euro in 2008 la 19,3 miliarde de euro in acest an. Ajustate cu efectele cursului de schimb, veniturile au inregistrat o scadere de 22%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri