Institutul Roman de Cercetari Economico-Sociale si Sondaje (IRECSON) impreuna cu partenerul sau, firma de consultanta in afaceri MSK Global Training, din Marea Britanie, isi propun sa dezvolte competentele antreprenoriale si manageriale ale unui numar de minimum 960 intreprinzatori, printr-un proiect de 19 milioane de lei, din bani europeni.


Conceptul proiectului „Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si formare profesionala a intreprinzatorilor din Romania - STEPS“ apartine echipei de experti ai IRECSON.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”, Domeniul Major de Interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Valoarea totala a proiectului depaseste 19 milioane de lei, din care 16,4 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila. Diferenta pana la valoarea globala a proiectului este data de cofinantarea cu care participa beneficiarul (IRECSON) si cea provenita din surse nationale de finantare (buget public).

"Pe parcursul celor trei ani de derulare a proiectului, o retea formata din 64 de experti in domeniul antreprenoriatului va contribui la dezvoltarea competentelor manageriale ale unui numar de minim 960 de intreprinzatori, prin programe de specializare adaptate publicului tinta, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare ale tarii. Totodata, vor fi organizate seminarii destinate promovarii culturii antreprenoriale si oportunitatilor de dezvoltare a afacerilor, iar expertii din cadrul programului vor furniza peste 672 de ore de consiliere si asistenta persoanelor cu spirit antreprenorial care doresc sa dezvolte idei de business", potrivit IRECSON.

Proiectul vizeaza pe durata celor trei ani de derulare:

-Organizarea transferului de bune practici din Marea Britanie cu privire la dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale populatiei active din cele 8 regiuni de dezvoltare;

-Organizarea de seminarii pentru promovarea culturii antreprenoriale si a oportunitatilor de dezvoltare in randul populatiei active din cele 8 regiuni de dezvoltare;

- Pregatirea activitatilor de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale ale populatiei active din cele 8 regiuni de dezvoltare;

- Desfasurarea activitatilor de formare profesionala a antreprenorilor;

- Furnizarea de asistenta antreprenoriala in vederea dezvoltarii afacerilor/ideilor de afaceri.

"Proiectul a fost demarat la 1 decembrie 2010, iar lansarea oficiala a avut loc pe data de 4 martie 2011. In acest moment, ne aflam in etapa organizarii de seminarii de informare si cursuri in domeniul antreprenoriatului", potrivit reprezentantilor IRECSON.

"Motivatia echipei de proiect, motivatie ce a stat la baza conceperii acestuia este ancorata in nevoile si cererea de formare profesionala existente la aceasta ora pe piata HR. Initiativa transferului gratuit de bune practici in domeniul antreprenorial de care vor beneficia participantii la program, a aparut ca necesitate impusa de conjunctura economica si sociala actuala, considerata de mai bine de jumatate din populatia activa a Romaniei ca un moment oportun pentru reorientarea vietii profesionale", conform IRECSON.

Ce isi propun reprezentantii proiectului


"Prin intermediul cursurilor si seminariilor de antreprenoriat urmarim stimularea liberei intiative in randurile concetatenilor nostri, a curajului asumarii responsabilitatii propriului destina profesional si personal si, in final, consolidarea in Romania a unui mediu de business profesionist, bazat pe valori si principii", spun oficialii IRECSON.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri