Succesul nu vine de pe o zi pe alta. Imagineaza-ti ca stai de vorba cu o persoana care stie cu adevarat ce inseamna succesul. Ce sfaturi crezi ca ti-ar putea da?

Probabil ca cea mai importanta lectie este faptul ca toti oamenii de succes au ajuns unde sunt acum datorita efortului pe care l-au depus pentru a-si atinge obiectivele. Destul de evident asa ca sa ne aventuram si mai mult in lumea lor si sa vedem ce presupune atitudinea care sta la baza acestui efort.

1. Esecul nu este un capat de lume

Oamenii de succes stiu ca esecul nu reprezinta decat “sfarsitul unei idei, al unei posibilitati sau al unui vis” conform Inc.com. Faptul ca gresesc ii motiveaza sa incerce altceva, sa adopte o alta abordare care sa ii aduca mai aproape de telul lor. Sa nu iti asumi riscul de a-ti pune la incercare abilitatile, de a trai o noua experienta din care sa inveti ceva, de-ati pune in valoare viziunea asupra lumii poate fi mult mai grav decat un esec.

2. Critica poate fi constructiva

Pentru persoanele de succes, critica reprezinta o oportunitate de a se dezvolta cata vreme ceilalti isi exprima cu diplomatie opinia. Ele se afla intr-un continuu proces de transformare; gasesc in orice o sansa de a invata, de a-si schimba strategia cand gresesc, de a se razgandi. Atitudinea lor flexibila le permite sa stie ceea ce isi doresc si sa descopere cum sa obtina acel lucru.

3. Regretele sunt o sursa de motivatie

Este aproape imposibil ca cineva sa nu isi doreasca sa schimbe ceva la trecutul sau; chiar si oamenii de succes au regrete. Ce fac acestia cand trecutul lor ii macina? Lasa drama in urma si se folosesc de regrete pentru a fi mai motivati ca in viitor sa nu faca aceleasi greseli. Trecutul nu poate fi schimbat, insa nu se poate spune acelasi lucru si despre viitor iar persoanele de succes cunosc foarte bine acest fapt.

4. Timpul este una dintre cele mai pretioase resurse

Isi folosesc cu intelepciune timpul pentru care sunt mereu recunoscatori. Stiind cum sa profite cat mai mult de timpul care le ramane, oamenii de succes isi investesc energia in lucrurile care conteaza pentru ei. Nu isi pierd vremea cu activitati care nu ii ajuta sa evolueze; acestia investesc mereu in experiente folositoare si au grija sa nu se abata de la drumul lor atunci cand au de indeplinit o sarcina.

Succes

Foto: Busola, Shutterstock

5. Economisirea banilor este esentiala

Gestionarea eficienta a resurselor finaciare se bazeaza foarte mult si pe modul in care decizi sa iti cheltuiesti banii. Doar pentru ca te imbogatesti nu inseamna ca trebuie sa traiesti o viata extravaganta. Multe persoane de succes considera ca traiul modest le determina sa aprecieze mai mult valoarea banilor. In schimb ele prefera sa investeasca nu in bogatii ci in lucrurile care ii pasioneaza de fapt. “Banii in sine nu te fac mai fericit, dar iti pot oferi libertatea de a face ceea ce iti place in viata”, potrivit Success.com.

6. Placerea de a invata nu trebuie sa lipseasca

Oamenii de succes sunt dependenti de idei si experiente noi care le largesc orizontul cunoasterii. Cu cat inteleg mai mult lumea care ii inconjoara cu atat se pot folosi mai usor de cunostintele pe care le-au acumulat pentru a-si duce la bun sfarsit planurile.

7. Pastrarea unui jurnal poate fi un lucru bun

Poti descoperi mai multe lucruri despre tine insuti daca scrii intr-un jurnal despre experientele care au avut un impact asupra ta. Nu poti avea incredere mereu in memoria ta. Persoanele de succes se folosesc de introspectie pentru a se cunoaste mai bine: jurnalul le reaminteste de cine au fost in trecut, de obstacolele pe care le-au avut de depasit si de visurile pe care si le-au facut.

8. Provocarile iti schimba parerea despre tine

Provocarile nu trebuie considerate piedici in calea succesului; de fapt fara ele acesta ar fi imposibil de obtinut. Cei mai multi oameni de succes vor sa treaca de limitele impuse de ei insisi sau de factorii exteriori; doar asa pot excela in ceea ce fac. Facand fata provocarilor acestia isi dau seama de ce sunt capabili de fapt.

9. Cu cat acumulezi mai mult cu atat vei putea face mai mult bine

Cand nu esti macinat de grija pentru ziua de maine te poti concentra mai mult la cum ii poti ajuta pe cei din jurul tau. Persoanele de succes se gandesc si la modul in care pot influenta in mod pozitiv vietile celorlalti fie ca este vorba de o donatie sau de o investitie. Intrucat au suportul financiar asigurat, nu sunt mereu preocupate de ce ar trebui sa faca pentru a castiga mai multi bani; pentru multe dintre acestea o prioritate este si aceea de a schimba lumea in bine.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri