Ca sef, scopul tau este sa le asiguri tuturor subordonatilor tai conditiile de care au nevoie pentru a opera la nivelul de varf al energiei, eficientei si motivatiei lor. E cam greu sa faci asa ceva cand conduci o echipa compusa din introvertiti si extravertiti. Si atunci cum faci managementul unei echipe in care exista niste diferente atat de vaste intre personalitatile oamenilor si preferintele lor privind stilul in care isi doresc sa lucreze?

CE SPUN EXPERTII

Pana de curand, tipurile de personalitate si dinamica interactiunilor umane nu se aflau in centrul conversatiilor despre mediul de lucru de la serviciu dar, conform observatiilor facute de Susan Cain, autoarea cartii „Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking”, modul in care sunt privite aceste aspecte este in curs de schimbare. „Suntem acum in acel punct din evolutia culturii corporatiilor in care a devenit un lucru acceptabil social sa discuti despre asa ceva”, spune ea. „Caracterul introvertit si cel extravertit reflecta «miezul» definitoriu al unei persoane: modul in care munceste, modul in care traieste si modul in care interactioneaza cu ceilalti”, adauga Susan Cain. Ca manager, este responsabilitatea ta sa creezi un mediu de lucru care maximizeaza fiecare dintre punctele forte si temperamentele colegilor tai si asigura indeplinirea nevoilor tuturor.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri