In goana dupa un loc de munca, mii de romani isi depun CV-uri ori de cate ori apare cate un job disponibil, intre cele mai "vanate" numarandu-se cele de casier sau de lucrator comercial in cadrul unui retailer, pentru care pot aplica si cei fara experienta.

"Cele mai promovate pozitii au fost de entry level, iar pentru cele de casier si lucrator comercial numarul cv-urilor cumulate din toate sursele de recrutare depasind uneori chiar ordinul miilor", a declarat pentru wall-street.ro Raul Ciungu, director de HR al retailerului Profi.

El a aratat ca pentru atragerea candidatilor, compania utilizeza majoritatea metodelor de recrutare existente, printre care numarandu-se platformele online, anunturile de angajare, targurile de joburi si recomandarile.

Tinand cont ca exista 1,8 dispozitive smart la nivel de locuitor in Romania, bineinteles ca metoda cea mai des utilizata a fost recrutarea online

Managerul de resurse umane al Profi a adaugat ca dezvoltarea pietei de retail face ca oferta locurilor de munca sa fie foarte generoasa, motiv pentru care atragerea candidatilor pentru pozitiile de entry level reprezinta cea mai mare provocare.

Angajeaza 2.500 de oameni

Retailerul Profi, cu o retea locala de peste 370 de magazine, vrea sa angajeze peste 2.500 de oameni in unitatile noi pe care planuieste sa le deschida pana la finalul anului 2016, potrivit declaratiilor facute anterior de Raul Ciungu pentru wall-street.ro.

"Rar angajam experienta si aceasta nu reprezinta o conditie la angajare. Cautam candidati care sa detina valorile noastre: incredere, implicare si pasiune. Toti am inceput fara sa avem experienta, dar am avut norocul sa existe cineva care sa aiba incredere in noi si care sa ne ofere toate instrumentele necesare pentru a ne dezvolta. Incepatorii sunt bineveniti!", a adaugat Ciungu.

La finalul 2015, retailerul Profi avea 9.300 de angajati, dupa ce si pe parcursul anului trecut compania a recrutat aproximativ 2.500 de persoane. In 2014, Profi avea 6.850 de angajati.

Retailerul a anuntat la finalul anului trecut ca a planificat pentru 2016 investitii de 50 milioane euro, cea mai mare parte a sumei urmand sa fie alocata pentru extinderea retelei, care ar trebui sa ajunga in acest an la 500 de magazine. Investitii vor fi facute si in remodernizarea magazinelor existente.

Compania Profi Rom Food este controlata de fondul de investitii Enterprise Investors.

In retailerul romanesc, dupa numarul de angajati, cele mai mari companii sunt Kaufland, Auchan, Carrefour Romania, Mega Image si Profi.

Sursa foto: joingate, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri