Guvernul Romaniei a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative pentru modificarea articolului din Codul Muncii, care vizeaza declararea zilei de 1 iunie drept sarbatoare nationala legala.

Initiativa legislativa a fost inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici.

"Suntem bucurosi ca Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv initiativei legislative pentru 1 iunie zi libera nationala si ca argumentele noastre, ce vorbesc despre nevoia copiilor de a petrece mai mult timp de calitate cu parintii, au fost apreciate de forul executiv. Voi face eforturi sustinute pentru ca aceasta lege sa ajunga cat mai repede sa fie votata, astfel incat, in anul 2017, toti copiii din Romania sa petreaca timp de calitate cu parintii de ziua lor", a declarat senatoarea Rozalia Biro.

In ceea ce priveste urmatoarele etape pe care aceasta initiativa legislativa le va parcurge, deputata Claudia Boghicevici a aratat ca "dupa primirea acestuia (punctului de vedere pozitiv n.red), in Senat, comisiile avizatoare si comisia de fond sesizata se vor pronunta cu avize, respectiv raport. Dupa dezbaterea si intocmirea acestuia, proiectul va fi supus dezbaterii si aprobarii plenului Senatului. Apoi, conform procedurii parlamentare, va fi trimis la Camera Deputatilor spre dezbatere si aprobare”.

Campania care sustine initiativa legislativa a fost demarata in urma semnalelor de alarma ridicate de numeroase studii, care arata ca 6 din 10 copii simt nevoia sa petreaca mai mult timp cu parintii, desi doar 24% din parinti cred ca timpul petrecut cu cei mici este prea putin. Pe masura ce copilul creste, timpul petrecut cu parintii in timpul saptamanii si in weekend scade. Conform expertilor, timp de calitate nu inseamna timp petrecut in aceeasi camera, ci ca parintii sa fie prezenti 100% in relatie, oferindu-le copiilor intreaga atentie.

Peste 16.500 de romani care sprijina initiativa s-au alaturat acesteia pe pagina de Facebook 1 iunie zi libera. Printre sustinatori se numara radioul Itsy Bitsy FM, specialisti psihologi, asociatii de parinti si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

Sursa foto: oneinchpunch, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri