Fiecare persoana care doreste sa se imbogateasca la un moment dat trebuie sa stie cateva lucruri foarte importante legate de managementul banilor.

10.800 de romani aveau, in 2015, averi de peste un milion de dolari, cu 500 in plus fata de numarul din 2014 si de aproape trei ori mai multi decat in urma cu zece ani, conform companiei de consultanta Knight Frank. Compania engleza se asteapta ca peste doua decenii, numarul milionarilor romani sa creasca la 18.400.

Si tu poti deveni milionar in dolari, insa sansele tale cresc considerabil daca faci cateva investitii foarte reusite si daca respecti o serie de principii financiare foarte importante, dupa cum noteaza si lifehacker.com:

1. Invata mereu de la altii

Niciodata nu stii indeajuns de multe lucruri despre bani si despre provocarile financiare, asa ca invata mereu de la cei care au reusit in ceea ce si-au propus, dar si de la cei care au esuat. Invatarea trebuie sa fie constanta.

2. Trebuie sa castigi intotdeauna mai mult decat cheltuiesti

La sfarsitul fiecarei zile trebuie sa fi castigat mai mult decat ai cheltuit, noteaza usnews.com. Daca exista, totusi, zile in care cheltuiesti mai multi bani decat castigi, asigura-te macar de faptul ca la sfarsitul fiecarei luni ai reusit sa pui deoparte o anumita suma de bani.

3. Poti face intotdeauna rost de bani foarte rapid

Nici o situatie nu este fara iesire si nici o ocazie buna nu trebuie ratata, mai ales atunci cand in cale iti iese o oportunitate de investitie sau cand ai urgent nevoie de capital de lucru. Daca ai nevoie de bani pentru compania ta si vrei sa ii obtii foarte rapid, nu ai nevoie de nici un girant si ii poti lua de aici. Nu trebuie sa justifici destinatia banilor si beneficiezi de o perioada de gratie de 12 luni.

4. Cu cat mai repede, cu atat mai bine

Cu cat incepi mai repede sa economisesti bani pentru zile negre, cu atat vei avea mai multi bani la dispozitie in perioadele de timp in care chiar ai nevoie de ei. In plus, deschide in banca un cont de economii, conform stanbicibtcbank.com, ca fond de urgenta, care sa fie diferiti de economiile pe termen lung.

5. Beneficii multe, risc mare

Daca faci investitii sigure, vei castiga putin. Castigurile fabuloase vin din investitii riscante. Risca pana la 30 de ani. In cazul in care esuezi, ai timp sa te redresezi si sa incerci din nou. Dupa varsta de 50 de ani, este bine sa eviti investitiile riscante.

6. Diversificarea este cel mai bun prieten al tau

Atunci cand vrei sa demarezi o afacere, diversifica investitiile. Vei avea, astfel, mai multi colaci de salvare in caz de esec. Daca o investitie esueaza, altele ar putea sa fie foarte profitabile, iar tu nu vei avea un singur glont pe teava, iar riscul de esec este mult mai mic.

7. Minimizeaza datoriile

Datoriile nu sunt, in sine, un lucru rau. Ele devin nocive pentru finantele personale atunci cand ai mai multe datorii decat iti permiti sa platesti sau cand nu reusesti sa platesti cheltuielile obligatorii pe care le ai in fiecare luna.

Sursa foto: shutterstock.com/goodluz/Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri