Guvernul a suplimentat, luni, printr-o hotarare, numarul maxim de posturi prevazut pentru instante, cu 98 de posturi de judecator si cu 66 de posturi de grefier, astfel, numarul maxim de posturi prevazut pentru instante va fi de 14.772, fata de 14.608, prevazute anterior.

Proiectul de hotarare a Guvernului a fost emis ca urmare a intrarii in vigoare, la data de 27 mai 2016, a Legii nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, informeaza Executivul, conform News.ro.

”Aceasta lege prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se suplimenteaza numarul de posturi pentru instantele judecatoresti, in vederea ocuparii unui numar de 48 de posturi de judecator si 16 posturi de grefier pentru curtile de apel si, respectiv, 50 de posturi de judecator si 50 de posturi de grefier pentru tribunale. Posturile de judecator si grefier astfel suplimentate vor fi repartizate curtilor de apel si tribunalelor, in functie de numarul de cauze care au ca obiect cereri ce corespund tipurilor de actiuni prevazute de aceasta lege”, arata sursa citata.

Guvernul a modificat, in acest sens, Hotararea de Guvern nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri