Societatea Petrotel-Lukoil SA, controlata de Lukoil Europe Holdings BV, companie inregistrata in Olanda, va fuziona prin absorbtie cu firma Litasco Romania SRL. Directorul general executiv al Petrotel-Lukoil, dl V.N. Zdobnov, a fost mandatat sa incheie, in numele societatii, contracte cu societati de evaluare in scopul intocmirii rapoartelor de evaluare impuse de lege pentru realizarea fuziunii. In spatele societatii olandeze este compania petroliera Lukoil, prima firma privata din Federatia Rusa care a deschis drumul investitiilor n Romnia prin achizitia, n anul 1998, a pachetului de actiuni la rafinaria Petrotel din Ploiesti.

Ceilalti actionari ai Petrotel-Lukoil SA sunt Societatea de Investitii Financiare IV Muntenia, care detine un pachet de 2,53% din capitalul social, si Fondul Proprietatea SA, cu 2,18%. Compania are drept obiect principal de activitate fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului si, cu un numar mediu de 1.330 de salariati, a obtinut o cifra de afaceri de 365,940 miliarde lei in 2004, rezultatul financiar fiind negativ la sfarsitul acelui an.

Societatea absorbita, Litasco Romania SRL, are drept principal obiect de activitate fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului. Conform ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, societatea a realizat, in 2004, cu 11 angajati, o cifra de afaceri de 2.076 miliarde lei, obtinand un profit net de 35,192 miliarde lei.

LUKOIL a investit peste 283 de milioane de dolari n cadrul procesului de modernizare si restructurare a rafinariei Petrotel. Peste 230 de milioane de dolari au reprezentat investitiile directe n echipamentele si instalatiile de procesare a titeiului din cadrul rafinariei, restul de 53 de milioane de dolari reprezentnd contravaloarea pachetului de actiuni platit de LUKOIL statului romn n momentul achizitiei Petrotel. Odata cu fuziunea dintre Petrotel-Lukoil si Litasco Romania SRL se schimba si actul constitutiv al societatii. Consultantii companiei Petrotel-Lukoil pentru aceasta fuziune au fost avocatii cabinetului Dragomir si Asociatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri