Grupul European Drinks se imprumuta periculos. Pentru un credit de 61 de milioane RON a pus gaj mai multe active, printre care si fabrica de bere de la Draganesti.
Pentru a-si dezvolta afacerile, grupul European Drinks a pus gaj pe unele dintre cele mai importante active ale sale. Este vorba despre fabrica de bere de la Draganesti, de distileria de alcool si instalatiile aferente, la care se adauga alte active detinute de firmele din grup precum gospodaria de apa de la Tiganesti sau alte echipamente.

Toate pentru a lua un credit de la BCR in valoare totala de 61 de milioane RON. In cazul in care nu poate achita creditul, compania nu va pierde insa dreptul de proprietate asupra marcii de bere Brger. La nivelul la care am ajuns putem lucra cu sume foarte mari. Avem planuri de dezvoltare importante pe care le sustinem in acest fel, ne-a declarat Viorel Micula, directorul European Drinks.

Istoria imprumuturilor

Gajul pus pe fabrica de bere de la Draganesti este urmarea faptului ca European Drinks a solicitat o majorare cu 39 de milioane RON a liniei de creditare acordate de BCR firmei Scandic Distilleries, societate ce face parte din grup. De asemenea, mai multe firme din grup vor garanta cu active doua linii de credit primite de Rieni Drinks de la aceeasi institutie bancara. Una dintre finantari a fost majorata cu 4 milioane de dolari, iar cealalta are o valoare de 3 milioane de euro. Printre societatile din grup care au constituit garantii pentru aceste finantari se numara European Food, Rieni Drinks si Scandic Distilleries.

Posibil imprumut extern

Compania si-a anuntat de curind intentia de a lua un credit sindicalizat in valoare de 250 de milioane de euro si de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folositi pentru dezvoltarea companiei pe segmentul alimentar, investitiile urmind sa fie localizate in zona celor 3 platforme ale companiei: Rieni, Sudrigiu si Stei. Planul de investitii cu bani de la BERD se va derula pe o perioada de 2-3 ani. Mentionam ca initial compania solicitase de la BERD un credit de 195 de milioane de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6137&art=15187&cHash=dc63c55040

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri