Piata farmaceutica romaneasca ar putea sa scada cu pana la 1,5% in acest an, potrivit directorului general al Cegedim Romania, Petru Craciun, care arata ca o revenire pe crestere anul viitor depinde de cat de generoasa este lista de compensate, daca nu, sectorul se va mentine pe scadere, scrie Mediafax.

"Potentialul de scadere este chiar mai mare decat prognoza noastra. Poate fi intre 0 si -1,5%", a aratat Craciun. Scenariul de baza avansat de Cegedim Romania pentru acest an indica o scadere de 0,3%.

Cegedim mentine prognoza de scadere in conditiile in care vanzarile de medicamente din Romania au revenit pe crestere in al doilea trimestru, cu 6% (5% in euro), ajungand la 3 miliarde lei (680 milioane euro), dupa trei trimestre consecutive de scadere. "Pentru 2015 depinde de mai mute lucruri, dar unul dintre cele mai importante este forma finala a listei de compensate. Daca va fi generoasa, prognoza va fi de usoara crestere, daca va fi mai putin generoasa, asa cum cred ca se va intampla, ar putea fi o oarecare scadere", a mai spus Craciun.

Patru producatori farmaceutici importanti au blocat investitii de 50 milioane euro in constructia de facilitati de productie in Romania, din cauza taxei clawback, care este in continua crestere.

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri