Un numar de 13 proiecte care vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si a mediului inconjurator vor primi o finantare de 150.000 de euro in urma celei de-a 5-a editii a programului „Idei din Tara lui Andrei”.

Selectia proiectelor din programul „Idei din Tara lui Andrei” s-a desfasurat in perioada octombrie - noiembrie 2016. Au putut aplica persoanele fizice, organizatiile nonguvernamentale, institutiile de invatamant si alte institutii publice din toate localitatile din Romania. Peste 170 proiecte au fost inscrise anul acesta in competitie, dintre care, 13 proiecte au fost desemnate castigatoare.

Ideile castigatoare propun solutii pentru probleme identificate in judetele Gorj, Bihor, Dolj, Olt, Maramures, Hunedoara, Buzau, Valcea si Mures. Dintre acestea, 8 vizeaza dezvoltarea educatiei profesionale prin dotarea laboratoarelor, instruirea cadrelor didactice si asigurarea orelor de practica pentru viitorii absolventi si 5 vizeaza mediul inconjurator, prin ecologizari, folosirea mijloacelor de transport nepoluante, colectarea selectiva si reciclarea deseurilor. 12 proiecte vor primi finantare de pana la 15.000 euro, iar cel de-al 13-lea va fi sustinut prin finantare de pana la 5.000 euro.

„Competitia „Idei din Tara lui Andrei” a devenit deja o traditie iar anul acesta sarbatorim a 5-a editie, in care am reusit sa identificam oameni cu initiativa care pot contribui la o schimbare pe termen mediu si lung in doua domenii importante pentru dezvoltarea Romaniei: educatie profesionala si mediu. Ne bucura ca vedem inca o data atat de multe persoane care, nu doar isi doresc o schimbare in jurul lor, ci au idei, curaj si incredere ca se poate!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele castigatoare au trecut printr-o etapa complexa de jurizare. 30% din punctajul final a fost acordat prin votul public, unde peste 30.000 de sustinatori au participat la votarea proiectelor favorite. 70% din punctaj a fost acordat de un juriu format din 13 jurati, reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul responsabilitatii sociale si voluntariatului.

Proiectele castigatoare vor primi finantare pana la finalul anului 2016, urmand ca in 2017 sa isi puna ideile in aplicare, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania.

Pe parcursul celor 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru peste 70 de proiecte.

Sursa foto: Peshkova, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri