Romgaz vrea sa reia discutiile cu Mol pentru un parteneriat care sa implice extractia de gaze naturale in Ungaria si cauta alti parteneri pentru a participa la licitatii de concesiune in afara tarii, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob.
In opinia oficialului Romgaz, tintele principale pentru concesiuni sunt Ucraina, Ungaria si Turcia, state situate in Europa, dar compania nu vrea sa se limiteaze doar la acest continent."In acest an vrem sa mergem pe partea de extractie si productie gaze natutale in afara tarii. Vrem sa reluam dicutiile cu Mol pentru un parteneriat de extractie", a spus Iakob.

Potrivit acestuia, Romgaz cauta parteneri pentru a participa impreuna la licitatii de concesionare pentru extractia de gaze naturale in afara tarii. El a adaugat ca recent, le-a propus companiile Wintershall si Schlumberger astfel de parteneriate, dar a fost refuzat.

Directorul general al Romgaz a mai aratat ca sucursala de servicii a companiei sale, SIRCOSS, efectueaza in prezent lucrari de reparatii in Turcia si este in discutii pentru o colaborare asemanatoare si in Bulgaria.
Reprezentantul Romgaz a mai spus ca se afla in dicutii si cu compania Encana pentru un parteneriat de utilizare a tehnologiilor neconventionale pentru extractia de gaze. Iakob a subliniat ca Romgaz va demara in toamna licitatia internationala pentru gasirea unui consultant care sa realizeze un studiu de fezabilitatepentru constructia, in parteneriat cu Gazprom a depozitului de gaze de la Roman-Margineni (judetul Neamt).

"Urmeaza ca dupa Consiliul de administratie din 21 iunie sa ne trimtem expertii la Gazprom", a spus Iakob.
Reprezentantul Romgaz a mentionat faptul ca societatea nu a cerut pana acum o majorare a pretului la gaze si nu o va face nici in toamna, o astfel de decizie ramanand la latitudinea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). In prezent, a spus Iakob, Romgaz furnizeaza gaze cu 5% mai ieftine marilor consumatori si a nominalizat Azomures, Mittal Steel si Interagro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri