Electrica SA si firma austriaca Warmebetriebe Gmbh au semnat vineri contractul pentru infiintarea societatii mixte de productie a energiei electrice pe baza de biomasa Electrica Bio-heat, informeaza Electrica.
"Reprezentantii Electrica SA si cei ai firmei austriece Warmebetriebe Gmbh au semnat actul de constituire al Electrica Bio-heat, societate mixta de productie a energiei electrice pe baza de biomasa, ce isi propune sa dezvolte capacitati de aproximativ 200 MW putere instalata. Firma Warmebetriebe Gmbh are o experienta de peste 30 de ani in domeniul energiilor regenerabile si al productiei de electricitate pe baza de biomasa, al proiectarii, construirii si operarii centralelor si retelelor de distributie", precizeaza comunicatul companiei.

Proiectul comun a fost negociat timp de aproximativ un an. Pana in 2012, Electrica si-a propus sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de energie electrica din surse regenerabile.

In cadrul Electrica Bio-heat, cele doua societati vor avea participatii egale, de 50%, managementul noii companii urmand a fi asigurat de partea austriaca.

Intr-o prima faza, Electrica Bio-heat vrea sa identifice cele mai potrivite locatii pentru construirea viitoarelor centrale electrice. Sunt vizate aici zone cu potential ridicat in ceea ce priveste materiile prime, in special cele lemnoase, potrivit datelor companiei Electrica.

Companiile Electrica si Warmebetriebe estimeaza ca primul MW produs pe baza de biomasa va fi livrat catre clienti in maxim doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri