Producatorul de mobilier de birou GreenForest estimeaza o revenire a vanzarilor in trimestrul trei, dupa ce in primele sase luni ale acestui an a obtinut afaceri in scadere cu 30%, fata de cele 2,3 milioane inregistrate in perioada similara a lui 2008, au declarat oficialii companiei, citati de NewsIn.
"Trendul descrescator al vanzarilor a fost determinat de efectele crizei economice. In trimestrul al treilea estimam un reviriment important al vanzarilor fata de trimestrul doi din 2009. In primul semestru, datorita scaderii cererii s-a intensificat competitia pentru incheierea tranzactiilor de vanzare cu consecinte in scaderi semnificative ale preturilor la care s-au incheiat noile tranzactii. De aceea, in urmatorul semestru estimam o usoara revenire a preturilor", a declarat marketing managerul companiei, Sebastian Capotescu.

In plus, acesta a mai adaugat ca piata locala de mobilier de birou a inregistrat o scadere dramatica in acest an datorita stoparii proiectelor de investitii sau dezvoltare ale companiilor din acest an.

De asemenea, potrivit acestuia, bugetul de promovare al companiei a fost orientat spre dezvoltarea de instrumente suport pentru forta de vanzare si a fost directionat spre finalizarea unor proiecte demarate in anul anterior si pe actiuni curente, deoarece reducerea accelerata a vanzarilor a diminuat resursele disponinbile.

Valoarea investitiilor companiei GreenForest din primul semestru al acestui an a fost redusa, sub 100.000 euro din cauza diminuarii resurselor disponibile.

Pentru perioada urmatoare, producatorul de mobilier a prevazut in planul de investitii implementarea unui sistem informatic de management de tip ”ERP”, care necesita alocarea unei sume de peste 150.000 de euro.

"In masura ce se va finaliza procedura de evaluare a unei cereri de finantare din fonduri structurale pentru implementarea unui sistem informativ de management de tip <<ERP>>, se va demara acest proiect", a mai spus Capotescu.

Totodata, GreenForest estimeaza ca, in acest an, piata va avea o contractie de peste 20% fata de anul precedent, cand valoarea pietei de mobilier de birou s-aridicat la aproximativ 80 de milioane de euro. Cu toate acestea, reprezentantii companiei mentin previziunile facute la inceputul anului 2009, si anume mentinerea cifrei de afaceri la acelasi nivel cu cea de anul trecut, adica aproximativ 5 milioane de euro.

Producatorul are in prezent un showroom pentru mobilier de birou in Timisoara, unde este localizat si showroom-ul pentru marca de mobilier de casa Natura a companiei, precum si unul in Bucuresti. Pentru acest an comapnia nu are planuri de extindere a activitatii comerciale.

Potrivit estimarilor facute de reprezentantii companiei, GreenForest detine o cota de 6% pe piata locala de mobilier de boriu, in timp ce pe piata mobilierului de casa cota detinuta este de sub 1%.

Compania are in prezent 100 angajati, detine o unitate de productie in Timisoara, cu o capacitate de productie de peste 2.000 de corpuri de mobilier pe luna si cinci distribuitori in Bucuresti si in Transilvania.

Producatorul de mobilier de birou GreenForest activeaza pe piata autohtona din 1992, si este in prezent unul dintre cei mai importanti importanti furnizori de solutii profesionale de amenajare cu mobilier din Romania. Portofoliul de produse al companiei numara in prezent doua marci distincte si anume GreenForest si Natura si este compus din mobilier de birou, mobilier hotelier, mobilier scolar si produse destinate dotarilor industriale.

GreenForest este asociat cu grupul european SAMAS, unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilier de birou de pe piata europeana, in cadrul companiei SAMAS Office Romania.

Principalii jucatori de pe piata locala de mobilier de birou sunt GreenForest, Mobexpert, Silvarom, Aici Mobilier, The Prince International, Neoset Prod Com sau Simal Exim. De asemenea, potrivit oficialilor GreenForest, pe piata de profil mai sunt prezenti importatori de mobilier de birou precum Corporate Office Solution, Techo Mobilier, Bene Romania, Mio Dino, Samas Office Romania.

Potrivit informatiilor furnizate la solicitarea agentiei de presa NewsIn de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), valoarea productiei din sector s-a diminuat in primul trimestru al acestui an cu 16%, comparativ cu eprioada similara a anului trecut, ajungand pana la 378 milioane de euro. De asemenea, in primul trimestru al anului 2009 importul a scazut cu 34%, iar exportul s-a diminuat cu 18,9%, fata de primele trei luni al anului anterior.

Totodata, potrivit presedintelui APMR, Aurica Sereny, consumul aparent s-a diminuat in primele trei luni din 2009 cu 20,4%, fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce numarul de personal a fost redus cu 16,6%. Aceasta a mai precizat ca piata interna a absorbit in primul trimestru al anului curent cu 20,4% mai putina mobila decat in aceeasi perioada a anului 2008, din cauza crizei economico - financiare.

Potrivit APMR, pe piata locala de mobilier isi desfasoara activitatea peste 3.800 de firme, infiintate dupa anul 1990.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri