Angajatii AVAS nu sunt implicati in acte si fapte de coruptie in "dosarul fraudelor bancare", a anuntat autoritatea, ca reactie la informatiile dintr-un referat DIICOT potrivit carora functionari cu rang inalt din AVAS si alte institutii formau cercul relational al gruparii de fraude bancare.
"Angajatii AVAS nu sunt implicati in acte si fapte de coruptie in «dosarul fraudelor bancare», asa cum in mod eronat s-a vehiculat in mass-media. Conducerea AVAS nu are informatii din care sa reiasa o eventuala implicare a angajatilor autoritatii in cercul infractional, fiind ferma in privinta pedepsirii actelor de coruptie, conform prevederilor legale in vigoare. Daca referirea este facuta la dl. Aurel Saramet, dansul a fost director general executiv al FPS in perioada 1992 - 1993, institutie care a precedat AVAS, adica acum 20 de ani", se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

Functionari cu rang inalt din Senat, ministerele Economiei si al Agriculturii sau din ANAF, AVAS si Fondurile Nationale de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sau a Creditului Rural formau cercul relational al gruparii de fraude bancare, arata DIICOT in referatul cu propunerea de arestare a 33 de persoane din gruparea carea se ocupa cu fraude bancare.

"Liderul gruparii, Mihai Stan, a reusit sa-si creeze un cerc relational extrem de important, cerc relational din care fac parte functionari cu rang inalt din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Agriculturii, Senatul Romaniei, AVAS, Fondului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, ANAF, Fondul National de Garantare a Creditului Rural si alte structuri ale statului", noteaza anchetatorii in documentul citat.

In acest dosar procurorii au cerut arestarea preventiva a 33 de persoane, iar judecatorii au emis 17 mandate de incarcerare, printre cei ajunsi in detentie numarandu-se liderul gruparii infractionale, Daniel Ruse, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, si fostul general DIE Dragos Diaconescu.

In acelasi caz sunt cercetati in stare de libertate vicepresedintele Bancii Romane de Dezvoltare (BRD) Alexandru Claudiu Cercel-Duca si directorul suspendat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Saramet.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012 membrii grupului infractional organizat au realizat beneficii financiare substantiale prin fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine 40 de credite de la 16 unitati bancare, prin utilizarea unor documente falsificate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri