Dupa ce in ultimul trimestru a consemnat un avans de 3,7% pe serie bruta si de 3,8% pe serie ajustata comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si de 1,1% fata de precedentele trei luni, Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 3,7% fata de 2014.

Astfel, pe serie bruta, PIB-ul Romaniei a consemnat in trimestrul al patrulea din 2015 o crestere cu 3,7% fata de trimestrul similar al anului precedent, acelasi avans fiind consemnat pe intreg anul, arata estimarile semnal ale Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

Ca serie ajustata sezonier, cresterea economica s-a plasat in ultimul trimestru la 1,1% fata de trimestrul anterior, iar comparativ cu acelasi trimestru din 2014 a fost de 3,8%.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute a PIB trimestrial pentru anii 2012-2014 in vederea reconcilierii cu datele anuale (2012 si 2013 - varianta definitiva, 2014 - varianta semidefinitiva) si a includerii estimarii Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2015 in seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, indicii de volum fiind revizuiti fata de a doua varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul III 2015, publicata in comunicatul de presa nr. 21 din 15 ianuarie 2016", se arata in comunicatul INS.

Astfel, cresterea economica din primul trimestrul al anului trecut fata de trimestrul precedent a fost revizuita de la 1,4% la 1,3%. In al doilea trimestru din 2015 s-a inregistrat o scadere de 0,2% fata de anterioarele trei luni, in loc de stagnare, iar in trimestrul al treilea revizuirea a fost in plus cu 0,1 puncte procentuale, de la 1,4% la 1,5%, comparativ cu trimestrul al doilea.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri