Cancelaria primului-ministru va primi, in 2006, de la bugetul de stat, suma de 5.289 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezinta o crestere de 21% fata de fondurile alocate in acest an. Aceeasi crestere va fi aplicata si cheltuielilor cu salariile personalului cancelariei. De altfel, proiectul de buget pentru 2006 adoptat de guvern propune o crestere a numarului de personal angajat in Cancelaria premierului cu 43 de posturi, pana la 1.594 de functionari.

Premierul coordoneaza, prin Cancelaria guvernamentala, 12 agentii si oficii, in care isi desfasoara activitatea 31 de persoane care ocupa functii de demnitate publica. Este vorba de Agentia Nationala de Reglementare in Comunicatii, Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala, Comisia pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Agentia Nucleara, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor, Agentia pentru Investitii Straine, Agentia Romana pentru Sport, Agentia pentru IMM si Cooperatie, Autoritatea pentru Tineret si Inspectoratul de Stat in Constructii.

Fondul aferent salariilor de baza pe 2006 pentru cei 31 de demnitari din Cancelaria premierului, din care este alimentat chiar si salariul sefului Cabinetului, este de 17 miliarde lei vechi. Privilegiul de a lucra in Cancelaria primului-ministru va fi rasplatit in 2006, dat fiind ca se propune cresterea cu 46,83% a cheltuielilor cu salariile de baza si cu 13,75% a celor cu salariile de merit.


Alocatiile SGG, cu 26% mai mari

Si Secretariatul General al Guvernului (SGG) va avea un buget mai mare cu 26,1% fata de cel din acest an, ajungand pana la 3.302 miliarde de lei vechi. Din acesta, SGG va primi de la bugetul de stat 2.386 miliarde lei vechi, in crestere cu 4,3% fata de sumele alocate pentru anul in curs. Interesant este ca, anul viitor, cheltuielile cu personalul ale SGG vor fi majorate fata de cele din anul in curs cu 28%, ajungand pana la 536 miliarde de lei vechi, in timp ce fondurile pentru salariile de baza vor fi majorate cu 52,7%.

Nici cresterea cu 8,47% a cheltuielilor cu salariile de merit ale angajatilor SGG nu sunt de lepadat. La acestea se adauga si propunerea de crestere a indemnizatiei de conducere cu 6,09%, fata de nivelul din acest an.

Lucrurile nu stau la fel de bine la capitolul spor de vechime, care se va majora cu doar 1,5% in 2006, dar situatia se poate compensa probabil cu aportul capitolului "Alte sporuri", unde fondurile vor depasi dublul celor alocate pentru 2005.


Cheltuielile cu protocolul SGG cresc de 19 ori

Oricum, fondul de premii este programat pentru anul viitor cu un surplus de 14,18% fata de cel din acest an, ajungand pana la aproape 32 miliarde de lei vechi, nivel mai jos decat surplusul de 21,25 % prevazut pentru cheltuielile cu indemnizatiile de delegare, pentru care vor fi alocate peste 5 miliarde lei vechi. Nu trebuie uitate nici fondurile pentru deplasari in strainatate, care vor creste cu "doar" 12,62%, pana la 11,6 miliarde de lei vechi.

Cea mai spectaculoasa crestere din bugetul SGG pentru 2006 este cea a cheltuielilor de protocol si reprezentare, pentru care au fost prevazuti 31 miliarde de lei vechi, suma de aproape 19 ori mai mare ca aceea alocata pentru anul in curs. Numarul de salariati ai SGG va creste anul viitor fata de cel din acest an cu 76, ajungand la 2.685 de persoane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri