Guvernul si Bechtel vor incheia, cel mai probabil in aprilie, un protocol privind realizarea in 2010 a aproximativ 20 de kilometri din Autostrada Transilvania, iar numarul angajatilor ce vor fi disponibilizati ar urma sa fie decis in luna mai, in functie de volumul lucrarilor.
"Esenta (discutiilor de luni cu Bechtel n.r.) este ca lucrarile la autostrada vor continua, urmeaza ca in perioada urmatoare sa se incheie un protocol intre Ministerul Transporturilor si Bechtel cu privire la tronsoanele care vor face obiectul muncii in 2010, inclusiv cu sustinere financiara, in primul rand achitandu-ne datoriile in integralitate", a declarat premierul Emil Boc (foto), citat de NewsIn.

Potrivit unor reprezentanti ai Guvernului, resursele necesare continuarii lucrarilor vor fi alocate la prima rectificare din acest an. In 2010 ar urma sa fie realizate lucrarile pe tronsoanele Campia Turzii - Turda (10 km), Gilau - Nadasel (9 km) si viaductul de la Suplacul de Barcau. Potrivit acelorasi surse, reprezentantii Bechtel vor decide in luna mai, in functie de volumul lucrarilor, cati dintre cei aproximativ 1.900 de angajati vor pastra.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor s-au intalnit luni, la Palatul Victoria, cu delegatia Bechtel. Din partea companiei americane au fost prezenti presedintele Bechtel Civil, Mike Adams, directorul de proiect al Autostrazii Transilvania, Mike Swuinford si directorul adjunct al Autostrazii Transilvania, Ozger Inal.

Conducerea Bechtel a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca intentioneaza sa pastreze 300 din cele 1.933 de persoane care lucreaza la Autostrada Transilvania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri