Criza financiara nu ar trebui sa intarzie reglementarile privind sectorul energiei si al mediului, iar legislatia nationala trebuie sa permita stimulente si sa ofere companiilor siguranta ca nu vor fi fortate sa-si reduca activitatea, numarul de angajati sau relocarea operatiunilor in alte zone UE.
Criza financiara nu ar trebui sa determine intarzierea sau reducerea reglementarilor privind dezvoltarea pietei de energie, micsorarea emisiilor poluante si cresterea gradului de utilizare a resurselor regenerabile, se mai arata in comunicatul trimis de AmCham Romania.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) anunta lansarea unui nou document de pozitie ce vizeaza sectoarele energie si mediu, document elaborat de grupul de lucru dedicat din cadrul AmCham Romania.

Documentul de pozitie transmis autoritatilor centrale responsabile detaliaza potentiale initiative guvernamentale in ambele sectoare, pe termen scurt si mediu, care vor fi sprijinite de membrii AmCham Romania.

"Odata cu propunerea acestei strategii, dorim sa evidentiem urgenta initierii unor masuri coerente, adoptarea celor mai bune practici in domeniu, importanta consensului politic si consecventa factorilor de decizie in implementarea politicilor energetice si de mediu. Demersurile viitoare in aceste sectoare nu trebuie sa fie izolate, ci dimpotriva, trebuie sa vizeze abordarea integrata a triadei competitivitate - schimbari climatice - securitate energetica", a declarat presedintele grupului de lucru pentru energie si mediu din cadrul AmCham Romania, Cristian Colteanu.

Documentul subliniaza ca asteptatele cresteri ale preturilor la energie, restrictiile privind emisiile de carbon, precum si competitia stransa pentru resurse si piete pot atrage riscuri, dar reprezinta in acelasi timp oportunitati de care Romania trebuie sa beneficieze pentru a-si asigura un avantaj competitiv puternic in regiune.

"Noile tehnologii verzi pot stimula dezvoltarea economica, prin crearea de locuri de munca si servicii noi. AmCham Romania poate sprijini astfel de demersuri prin oferirea accesului la expertiza care sa abordeze principalele provocari in domeniul energetic in contextul pietei energetice regionale si pentru realizarea politicii europene de eficienta energetica, in vederea asigurarii unui sector energetic sustenabil, competitiv si sigur pentru Romania", se arata in comunicat.

Astfel, AmCham Romania sustine adoptarea unor masuri cum ar fi un cadru legislativ consolidat si functional, o politica energetica stabila si coerenta, bazata pe un mixt de resurse energetice si tehnologii noi care sa asigure siguranta energetica si existenta unei infrastructuri energetice strategice

De asemenea, sustine clarificarea legislatiei care reglementeaza producerea energiei din surse regenerabile in Romania, inclusiv clarificarea necesarului de energie electrica din surse regenerabile conform legii 220/2008 si emiterea normelor de implementare a acestei legi, precum si a reglementarilor privind conectarea la retea a noilor capacitati pe baza de regenerabile.

Alte masuri propuse vizeaza implementarea unei politici coerente de eficienta energetica pe tot lantul energetic, de la producere la transport, distributie si terminand cu consumatorul final, precum si asigurarea unei eficiente energetice sporite in cladiri prin implementarea Directivei privind performanta energetica a cladirilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri