Deputatul PDL Sulfina Barbu a afirmat ca Guvernul intentioneaza sa propuna o noua strategie fiscala de la 1 ianuarie 2011, iar pana la acea data cadrul fiscal si impozitele ramanand cele convenit cu Fondul Monetar International.
Barbu a aratat ca PDL doreste ca prevederile Codului Fiscal sa ramana nemodificate in cursul anului 2011, astfel incat este nevoie ca Executivul sa vina cu o noua strategie fiscala care sa fie pusa in practica de la 1 ianuarie 2011.

"Cand discutam de revenire al TVA-ul de 19%, trebuie sa vedem deciziile luate pentru anul 2011. De la aceasta data trebuie sa stabilim, dupa o dezbatere publica, politica fiscala pe care dorim sa o punem in practica pentru ca, in cursul anului 2011, sa nu mai intervina niciun fel de modificari in Codul Fiscal", a declarat Sulfina Barbu dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

Pana cand noua viziune fiscala va fi aplicata concomitent cu aprobarea bugetului de stat pe 2011, cadrul fiscal va ramane cel convenit cu FMI.

"De la 1 ianuarie 2011 putem discuta de modificari de taxe. Pana atunci mergem pe acest cadru pentru ca s-a convenit si cu FMI - stiti ca a fost aceasta presiune legata de intrunirea boardului FMI- si se merge pe aceasta masura, dar trebuie sa punem ordine in fiscalitate si asta ne-am propus sa avem pana la 1 septembrie: o viziune clara", a spus presedinta Organizatiei de Femei a PDL, citata de NewsIn.

Pe de alta parte, o serie de masuri privind stimularea mediului economic urmeaza sa fie adoptate in septembrie. "Sunt masuri care dorim sa fie adoptate de la 1 septembrie, cel tarziu 1 octombrie, dar Codul Fiscal in ansamblul lui revizuit, pe noua viziune si pe noua strategie fiscala coroborat si cu bugetul pe 2011 vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Nu stiu sa fac o departajare in acest moment, noi dorim ca cele care vin in ajutorul mediului de afaceri sa intre in vigoare de la 1 sau 15 septembrie", a spus Sulfina Barbu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri