Astra Asigurari, liderul pietei de profil, a subscris prime brute de 559 milioane lei, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada din 2010. In acelasi timp, profitul brut a sporit de peste 6 ori.
Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de compania Astra, in primul semestru al anului 2011, este de 559 milioane lei, din care 551 milioane lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in scadere cu patru procente fata de semestrul I 2010.

Profitul brut al companiei in perioada mentionata a ajuns la 82 milioane lei, comparativ cu 11 milioane lei la S1 2010.

Valoarea asigurarilor RCA reprezinta 278 milioane lei, in scadere cu 14%(fata de 323 milioane lei in primul semestru al anului 2010), respectiv 84 milioane lei pe asigurarile Casco, in scadere cu 28%(fata de 117 milioane lei in S1 2010). Cea mai importanta crestere, de 57%, a fost obtinuta pe segmentul property, de la 94 milioane lei (semestrul I 2010) la 147 milioane lei (semestrul I 2011).

“Scaderea volumului de prime brute subscrise pe segmentul auto are multiple cauze. Este vorba despre conjunctura economica, dar si despre politica de preturi extrem de mici la aceste tipuri de asigurari. Aceasta situatie a condus si la scaderea pietei de asigurari generale in ansamblu. Chiar daca am mizat pe o restructurare de portofoliu, anticipam o crestere a PBS in perioada urmatoare”, afirma Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

Compania a inregistrat, de asemenea, cresteri pe segmentele de asigurari de viata(15%), asigurari de sanatate (26%), asigurari medicale pentru calatorie (74%), asigurari de credite si garantii (118%), dar si asigurari de raspundere profesionala (19%).

Astra Asigurari este liderul actual al pietei de asigurari, cu prime brute subscrise in valoare de 1,1 miliarde de lei in 2010, urmata de Allianz Tiriac si Omniasig VIG.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri