Persoanele fizice cu domiciliu in Romania care au obtinut anul trecut din activitati desfasurate in strainatate, venituri comerciale, din profesii liberale si din drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna declaratia privind veniturile din strainatate, precizeaza ANAF. De asemenea, contribuabilii care au obtinut castiguri din transferul titlurilor de valoare, venituri din cedarea folosintei bunurilor, din dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc, au obligatia sa completeze aceasta declaratie, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Si persoanele care au incasat venituri din pensii, salarii platite de un angajator sau in numele unui angajator rezident in Romania trebuie sa completeze acest formular. Contribuabilii vor depune cate o declaratie pentru fiecare tara, reprezentand sursa veniturilor, si pentru fiecare categorie de venit realizat, mentioneaza comunicatul. Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin posta, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei in termenul legal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri