Banca italiana UniCredit a incheiat un acord prin care va vinde credite neperformante in valoare de aproape 1 miliard de euro fondului Cerberus European Investment, relateaza MarketWatch. Vanzarea face parte din eforturile de imbunatatire a profilului de creditare, prin eliminarea activelor care nu fac parte din activitatile principale ale UniCredit, a anuntat marti banca italiana, care considera ca tranzactia va fi finalizata pana pe 28 februarie.

UniCredit a precizat ca vanzarea se refera la imprumuturi de consum si pentru nevoi personale in valoare bruta totala de 950 de milioane de euro.
Bancile italiene au o pondere mare a creditelor neperformante in portofoliile lor, iar vanzarea acestora le ajuta sa cristalizeze pierderile, o parte deja inregistrate in contabilitate, astfel incat sa poata acorda noi imprumuturi, scrie Mediafax.

Finantarea companiilor italiene de catre banci este in declin de mai mult de un an, iar organizatia industriala Confindustria a avertizat saptamana trecuta ca scaderea va continua si in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri