Peste 1.000 de clienti au solicitat finantari prin intermediul Kiwi Finance, unul dintre cei mai mari brokeri de credite, in primele doua luni ale anului, in valoare totala de 12,5 milioane de euro, cu 35% mai mult decat aceeasi perioada a anului 2007 si cu 39% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.

"Cea mai pronuntata tendinta a inceputului de an este revigorarea creditelor in lei. De altfel, inceputul de an a marcat o premiera absoluta pentru piata creditarii in Romania: pentru prima oara in istorie, imprumuturile in moneda nationala sunt mai ieftine decat cele in moneda europeana. Fata de anul trecut, cand proportia romanilor care faceau credite ipotecare in euro era coplesitoare (90%), primele luni ale lui 2014 indica o tendinta de echilibru intre cele doua monede: 54% imprumuturi in euro vs 46% imprumuturi in lei.", arata in comunicatul companiei.

In 2013, Kiwi Finance, unul dintre liderii pe piata de brokeraj bancar din Romania, a inregistrat o crestere cu 55% a numarului de clienti fata de anul anterior. Cifra de afaceri a fost de 5,7 milioane lei, in crestere cu 43% fata de 2012, iar volumul creditelor intermediate a fost de 270 milioane lei. Din acestea, 70% au fost credite cu garantii imobiliare si 30% credite de nevoi personale.

"Kiwi Finance a incheiat 2013 cu rezultate remarcabile si a revenit pe profit pentru a doua oara de la inceputul crizei. Extinderea retelei, cresterea apetitului de creditare al bancilor pe de o parte si a intentiei de cumparare a clientilor pe de alta parte au condus la o crestere cu 55% a numarului de clienti si cu 38% a volumului de credite acordate comparativ cu 2012. Volumul de vanzari din 2013 a fost in tinta stabilita si anume 270 milioane lei credite acordate pentru 6.380 de clienti. Am continuat strategia de lansare produse cobranded in colaborare cu una dintre bancile partenere prin cel mai ieftin credit ipotecar din piata.", declara Anca Bidian (foto), CEO Kiwi Finance.

In opinia sa, dupa toate semnalele din piata, 2014 va fi anul relansarii consistente a creditarii, atat pe segmentul creditelor negarantate cat si al celor ipotecare. "Pentru 2014 avem o tinta de 350 milioane lei si cresterea cotei de piata a KIWI Finance cu 15%.", a mai spus Anca Bidian.

Compania Kiwi Finance a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 si are o prezenta nationala in 38 de orase din Romania. De la infiintare si pana in prezent, KIWI Finance a intermediat credite in valoare de peste 650 de milioane euro la peste 160.000 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri