Liderul ringului bursier de saptamana trecuta a fost, fara indoiala, CNCF CFR SA. Compania a cumparat 4.000 tone de motorina la o valoare de tranzactionare de 2,8 milioane dolari, iar doua zile mai tarziu a achizitionat traverse din lemn in valoare de 2,4 milioane dolari. CNCF CFR SA - unul dintre cei mai reprezentativi ordonatori ai ringului bursier - a mai participat la licitatiile organizate de BRM, in perioada 10 - 14 iulie 2006, si pentru achizitionarea de marfuri nonfungibile, toate cele 5 licitatii cumuland o valoare de tranzactionare de 6,5 milioane dolari.

Astfel, la Bursa Romana de Marfuri si punctele sale de lucru din teritoriu s-au desfasurat 37 de licitatii, in perioada 10 - 14 iulie 2006, in cadrul carora s-a inregistrat o valoare de tranzactionare de peste 10 milioane dolari. Imbunatatirile totale de pret realizate au depasit 858.000 dolari.

Cea mai mare diferenta favorabila de pret, de 325.509 dolari, a fost inregistrata la licitatia prin care CNCF CFR SA a cumparat traverse din lemn (in valoare de 2,4 milioane dolari), care reprezinta o economie realizata in favoarea CNCF CFR fata de pretul de pornire solicitat de ofertant.

Ringul bucurestean a fost cel mai asaltat de ordonatori, printre care se mai numara: CNCF CFR Calatori, Agentia Nationala pentru Locuinte, Nuclearelectrica, Electrica Serv, Petrom Membru OMV Group, Metrorex, Aeroportul International Aurel Vlaicu Bucuresti Baneasa si Imprimeria Nationala, care au participat la 16 licitatii in valoare totala de tranzactionare de peste 9 milioane dolari.

Au fost scoase la licitatie diverse marfuri si servicii, precum: asigurare de incendii si calamitati naturale, nisip si pietris, servicii de paza, vopsea si diluant, lampi electrice pentru locomotive si vagoane, utilaje pentru salubrizare, cartuse toner si alte consumabile, servicii publicitate media s.a.

Terminalele BRM au organizat 21 de licitatii, in aceasta perioada, cu o valoare totala de tranzactionare de circa 1 milion de dolari. La terminalul BRM Prahova s-au desfasurat 2 licitatii - valoarea de tranzactionare fiind de 340.469 dolari; la Craiova au avut loc 3 licitatii - 279.706 dolari, iar la Cluj s-au desfasurat 2 licitatii in valoare de 241.729 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri