Banca olandeza ABN AMRO isi va pastra cota de 7,7% pe care o detine din capitalul bancii italiene Capitalia, ca pe un avantaj pe care l-ar putea utiliza mai tarziu, pentru a se extinde pe piata italiana, au declarat analistii.
Actiunile bancii olandeze s-au apreciat la vestea acestei noi decizii, care a fost anuntata in seara zilei de marti si conform careia ABN AMRO isi va pastra capitalul in valoare de 1,3 miliarde de euro al Capitalia si va ramane in randul actionarilor bancii italiene pana in 2008.

Presedintele ABN AMRO, Rijkman Groenink, a declarat ca decizia "de a continua participarea are o valoare strategica pentru ambele parti si subliniaza importanta pe care piata bancara din Italia o are pentru ABN AMRO". Potrivit analistilor, decizia reprezentantilor celei mai mari banci olandeze ii va da acesteia posibilitatea de a se dezvolta in Italia, fie prin intermediul unei alte achizitii, fie prin preluarea unor alte filiale de retail de la alte banci, informeaza NewsIn.

Analistul companiei Rabo Securities, Cor Kluis, a declarat ca decizia ABN constituie mai degraba un semn ca aceasta nu intentioneaza, deocamdata, sa preia Capitalia, dar ca isi pastreaza optiunile deschise.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri