Sectorul turistic la bursa este reprezentat de doua societati: SC Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra SA la BVB si SC Turism Felix SA Baile Felix, pe fosta Rasdaq.
La Bursa de Valori Bucuresti segmentul serviciilor este destul de slab reprezentat in momentul de fata, iar sectorul intreprinderilor din turism nu face nici el exceptie de la aceasta situatia. Mai concret, la ora actuala este listata la cota bursei o singura companie din domeniul turismului, SC Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra SA. Exista totusi premisa ca, pina la finele anului, acesteia sa i se alature o alta societate cu profil similar tranzactionata pina acum pe piata Rasdaq. Este vorba despre SC Turism Felix SA Baile Felix care a derulat o oferta publica de vinzare pentru majorarea capitalului social astfel incit sa ajunga sa indeplineasca criteriile de capitalizare bursiera necesare pentru a fi admisa la cota in sectiunea a II-a a BVB.

Seful e SIF Transilvania

Un element interesant de precizat este ca la ambele companii actionarul majoritar este SIF3 Transilvania, deci ne putem astepta ca in linii generale strategiile economice si politicile lor de dezvoltare sa fie destul de asemanatoare, la fel si evolutia in timp a principalilor indicatori de performanta.

SC Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra este rezultata din fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: SC Carmen Silva SA, SC Miorita Estival SA, SC Venus SA, SC Saturn SA. Acest proces de fuziune s-a incheiat la mijlocul anului 2004, iar in luna ianuarie a anului 2005 compania nou creata si-a schimbat denumirea in cea actuala.

Principalul obiect de activitate al societatii il reprezinta bineinteles prestarile de servicii turistice, societatea dispunind de spatii de cazare si alimentatie publica in cele mai importante statiuni aflate pe tarmul Marii Negre: Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn si Neptun. Sfera serviciilor se completeaza cu cele de tratament balnear si agrement, dar acestea sint mai putin reprezentative in volumul total de vinzari al companiei.

Performantele financiare

Din punctul de vedere al performantei financiare, SC Turism, Restaurante, Hoteluri Marea Neagra a avut o evolutie pozitiva, inregistrind profit in fiecare din ultimii 5 ani consecutivi. Pe primul trimestru din 2006 s-a inregistrat o piedere de circa 2,8 milioane RON, dar acest lucru este relativ firesc avind in vedere sezonalitatea activitatilor din domeniul turismului.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4607&art=321&cHash=f79ed11ecb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri