Carpatica Asig are nevoie de un al doilea administrator temporar. Autoritatea de Supraveghere Financiara a demarat procedura de selectie pentru compania intrata in mecanismul de rezolutie. Societatile interesate isi pot depune candidatura , insotita de oferta de pret, la sediul ASF, pana la data de 29 martie.

Pentru a evita efectele negative asupra stabilitatii financiare a pietei asigurarilor, Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat in a doua parte a lunii ianuarie ca va aplica masurile de rezolutie in cazul societatii Carpatica Asig. Planul urmeaza sa fie intocmit maxim 6 luni, totodata Fondul de Garantare a Asiguratilor a fost desemnat ca administrator temporar, avand competenta de a reprezenta asiguratorul, conform News.ro

Fondul de Garantare a Asiguratilor are ca atributii:

-supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societatii la 31 decembrie 2015
-intocmirea situatiilor financiare anuale si auditarea acestora
-supervizarea modului de ducere la indeplinire a masurilor, in special cele legate de atragerea unui investitor strategic

Ce grup financiar intentioneaza sa preia integral Carpatica Asig

Grupul financiar olandez International Insurance Consortium, intentioneaza sa preia integral compania de asigurari locala si sa parafeze tranzactia pana in vara, insa aceasta trebuie aprobata de ASF. International Insurance Consortium achizitioneaza companii de asigurari din Europa de Sud-Est si a anuntat ca saptamana trecuta a ajuns la o intelegere cu actionarii Carpatica Asig, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Ce trebuie sa indeplineasca cei care candideaza pentru postul de administrator temporar

Potrivit legii 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratilor, ASF trebuie sa organizeze selectia celui de-al doilea administrator temporar pentru companie.

Societatile interesate trebuie sa-si depuna candidatura impreuna cu oferta de pret la sediul autoritatii pana marti, 29 martie, ora 15.00, plicurile urmand sa fie deschise la ora 15.30.

Puctajul maxim va fi obtinut de candidatii care au participat la cel putin sapte proiecte de redresare financiara, restructurare sau reorganizare si de gestionare a crizelor finalizate cu succes in sectorul financiar-bancar, cu minim trei membri ai echipei. La acestea se adauga participarea la minim sapte proiecte de consultanta in domeniul asigurarilor.

Totodata, pentru punctajul maxim este necesar sa solicite cel mai mic onorariu lunar, exclusiv TVA, pentru toata echipa. In prezent, toata fosta conducere Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie si Oprea Carabulea - este cercetata penal sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat. Persoanele in cauza sunt acuzate ca ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a pacali un potential investitor.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri