Rezervele valutare gestionate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) au crescut in luna noiembrie cu 40 milioane euro, sau 0,1%, fata de octombrie, ajungand la 34,387 miliarde euro, in lipsa unor miscari semnificative de capitaluri, arata datele publicate vineri de banca centrala.

La finalul lunii octombrie, rezervele se situau la 34,347 miliarde euro. In noiembrie au intrat in rezervele valutare 804 milioane euro, mai putin de jumatate din nivelul inregistrat in luna precedenta. Iesirile au fost mai mici, de 764 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de banci, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, conform News.ro.

Banca Nationala obliga bancile din Romania sa depuna 10% din pasivele in valuta la BNR, pentru scadentele reziduale de peste doi ani. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar valoarea sa a scazut la 3,74 miliarde euro, de la 3,88 miliarde euro in octombrie, ca urmare a reducerii cotatiilor metalului galben.

Rezervele internationale ale Romaniei, care insumeaza valute si aur, erau la finalul lunii noiembrie de 38,124 miliarde euro, in scadere cu 101 milioane euro fata de luna precedenta. In luna decembrie, Ministerul Finantelor are de platit 130 milioane euro in contul datoriei publice denominate in valuta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri