Titlurile bancii BRD SocGen (BRD) s-au depreciat, miercuri, cu 8,68%, pe fondul unor tranzactii cu aproape un milion de actiuni, ca urmare a scaderii generalizate in ringul bursier bucurestean, iar brokerii sunt de parere ca scaderea pe acest titlu se va opri pe termen scurt.
Titlurile BRD au pierdut miercuri 8,68% fata de cotatia din ziua precedenta. Valoarea schimburilor cu actiuni BRD s-a apropiat de 20 milioane lei, fiind tranzactionare 970.000 de actiuni, la un pret mediu de 20,455 lei/titlu. Cotatia maxima a fost de 21,10 lei, iar cea minima de 20 lei.

"BRD ramasese acum cateva zile in jurul lui 22 lei, in conditiile in care restul pietei era in scadere, iar ziua de astazi este o aliniere a acestor actiuni la directia descendenta a bursei", a declarat pentru NewsIn, analistul financiar de la casa de brokeraj Vanguard, Cristian Tudorescu. Potrivit lui, nivelul de 20 lei, la care a incheiat sedinta de miercuri BRD, este nivelul de oprire a scaderii.

Volumul deosebit de mare, aproape un milion de actiuni, ii determina pe brokeri sa creada ca aceste titluri nu au fost cumparate in ultimele sase luni, iar iesirea de azi probabil a fost influentata de evolutia negativa de pe marile piete de capital. "La un volum asa de mare de vanzari, daca nu exista o contraparte solida la cumparare, scaderea ar fi fost mult mai drastica decat cea de 6,6%, calculata la pretul mediu", a declarat Gheorghe Uleia, broker la casa de brokeraj Prime Transaction.

Pragul de 20 de lei este un prag de rezistenta, care cel mai probabil nu va fi strapuns, in opinia lui Uleia. "Alegerea vanzarii pe bucati a pachetului mare de actiuni a fost un factor care a diminuat deprecierea actiunii, investitorii avand timpul necesar sa apara la cumparare pe moment ce actiunea scadea. Daca se alegea vanzarea intregului pachet, in piata ar fi aparut panica si scaderile ar fi fost mult mai mari", a continuat brokerul de la Prime Transaction.

BRD-Groupe Societe Generale a incheiat anul 2006 cu un profit net de 656 milioane lei (194 milioane euro), in crestere cu 19% fata de anul precedent, pe fondul dublarii creditelor pentru populatie.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez SocGen, BRD-Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale.

Principalul actionar este Societe Generale, care controleaza 58,33% din capitalul bancii. Cele cinci societati de investitii financiare detin impreuna 25,6% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 4,99%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri