Bancile din Romania se intrec in oferte tentante prin lansarea de credite de nevoi personale care au si caracteristicile unei linii de credit prin intermediul optiunilor de reincarcare. Modelul de creditare a fost imprumutat din Marea Britanie.
Alpha Bank a iesit pe piata cu un astfel de produs care a mai fost incercat cu succes de BRD si BCR. Imprumutul este disponibil in lei sau in euro, iar perioada de rambursare variaza in functie de suma contractata. Astfel, pentru creditele cu valoare cuprinsa intre 5.001 si 10.000 euro sau echivalent in lei, perioada maxima de rambursare este de 10 ani, iar pentru creditele intre 10.001 si 150.000 euro sau echivalentul in lei, rambursarea se poate efectua pana la 25 ani.

Pentru utilizarea optiunii de reincarcare, clientul trebuie sa indeplineasca doua conditii, si anume suma minima reincarcata trebuie sa fie de 1.000 euro sau echivalent in lei, iar soldul creditului impreuna cu suma reincarcata nu trebuie sa depaseasca valoarea creditului initial.

Alpha revine dupa un an

Alpha Bank Romania ia in considerare pentru rambursarea creditelor venituri legale provenite din salarii, pensii, chirii, profesiuni liberale, drepturi de autor, dividende sau diurne. Pentru a imprumuta noi sume de bani, clientii pot sa mentina aceeasi rata lunara si sa prelungeasca perioada de rambursare sau pot sa modifice rata lunara si sa mentina, reduca sau sa prelungeasca termenul de rambursare.

Achitarea ratei lunare poate fi efectuata prin Alpha Click, serviciul de internet banking al bancii. "Garantia necesara si suficienta pentru acordarea creditului Alpha Open este ipoteca pe un imobil", anunta reprezentantii bancii.

BRD mizeaza pe Expresso Non Stop

BRD a lansat anul trecut "Expresso Non Stop", un credit unic pe piata romaneasca la acel moment. Modelul de creditare de acest gen a fost imprumutat din Marea Britanie.

Creditul "Expresso Non Stop" este un credit de consum cu ipoteca, reincarcabil, si functioneaza pe sistemul alimentarii contului cu partea de credit rambursata de client dupa o anumita perioada de timp, daca acesta doreste sa fie refinantat creditul.

Prin intermediul acestui credit, clientul are posibilitatea de a mprumuta pana la 100.000 de euro sau 360.000 lei, la o perioada de creditare de pana la 25 de ani.

BCR a raspuns prompt BRD-ului: MaxiPlus BCR

De asemenea, BCR a lansat un produs similar de creditare destinat populatiei, intitulat MaxiPlus BCR. Acesta a fost raspunsul celei mai mari banci dupa cota de piata la creditul lansat de BRD, Expresso Non-Stop.

MaxiPlus BCR imbina avantajele unei linii de credit, care permite beneficiarului sa aiba acces continuu la bani pe o perioada mai indelungata de timp, cu avantajele creditului de nevoi personale garantat cu garantii reale care ofera o limita mare de credit.

Creditul MaxiPlus se acorda pe termen de pana la 20 de ani. Din aceasta perioada, in primii 5 ani se pot efectua trageri si rambursari multiple in limita plafonului de credit disponibil, timp in care creditul functioneaza ca o linie de credit. Dupa primii 5 ani, pana la scadenta, beneficiarul poate efectua numai rambursarea creditului, care se va derula in conditiile imprumutului de tip MAXICREDIT Clasic.

La solicitarea clientului, perioada de tragere din credit se poate prelungi cu inca 5 ani, cu respectarea unor conditionalitati privind, intre altele, capacitatea de rambursare.

In cadrul perioadei de 5 ani (sau 10 ani in cazul prelungirii), daca beneficiarul ramburseaza, partial sau integral, suma imprumutata, el poate face noi trageri in limita soldului disponibil in contul de credit, fara a putea depasi termenul limita stabilit pentru trageri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri