Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a obtinut un profit brut de 28,34 milioane lei (7,8 milioane euro) in primele trei trimestre, cu 53,7% mai mult decat in perioada similara din 2007, pe fondul avansului asigurarilor Casco, dar si al celor de incendiu si calamitati, a anuntat compania.
Societatea de asigurari a inregistrat in primele trei trimestre ale acestui an o crestere de 48,74% a volumului primelor brute subscrise, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 918,78 milioane lei (252,4 milioane euro).

Segmentul asigurarilor auto a crescut semnificativ pe ramura Casco, primele brute subscrise ajungand la 493,11 milioane lei, cu 82,87% mai mult ca in intervalul similar al anului precedent. In ce priveste asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) cresterea a fost de 20,89%, atingand un volum al incasarilor de 223,72 milioane lei.

Omniasig Vienna Insurance Group a raportat un avans mare si pentru asigurarile de tip property (clasa asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), unde a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 118,88 milioane lei, cu 98,51% mai mare decat in perioada similara a anului 2007.

Si segmentul asigurarilor agricole (clasa asigurarilor de daune la proprietati) a avut o dezvoltare puternica, urcand cu 430% fata de primele trei trimestre din 2007, pana la o valoare a primelor brute subscrise de 6,38 milioane lei.

Compania a mai anuntat ca primele brute subscrise pentru asigurarile de mijloace de transport navale au inregistrat un ritm de crestere de 64% fata de cele din primele noua luni din 2007, pana la 8,5 milioane lei.

"Cresterea cifrei de afaceri, peste media pietei pe majoritatea segmentelor de asigurari, ne indreptateste sa afirmam ca, in actualul climat economic local si international, Omniasig isi va pastra pozitia castigata, atat in ceea ce priveste cota de piata, cat si cresterea continua a profitabilitatii", sustin reprezentantii companiei.

Omniasig este prezenta pe piata asigurarilor din Romania de 13 ani. Din 2005, a devenit membra a Vienna Insurance Group, iar in prezent, este pe locul al doilea in Romania, cu o cota de piata de 17,19% pe segmentul asigurarilor generale, potrivit datelor companiei.

Vienna Insurance Group, prin toate companiile detinute, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Vienna Insurance Group este unul dintre principalele grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, in afara pietei locale din Austria, VIG fiind prezent si in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, grupul are sucursale in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, grupul este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung. Pe langa acestea, are o participatie minoritara si in cadrul Wüstenrot Versicherung.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri