Ministerul Finantelor a finalizat procesul de selectie a bancilor care vor intermedia emisiunea de euroobligatiuni, institutiile alese fiind Deutsche Bank, EFG Eurobank si HSBC Bank, potrivit unui comunicat de presa al Finantelor.
Cele trei institutii financiare selectate vor asigura plasarea si distributia emisiunii de euroobligatiuni catre investitori.

Emisiunea de eurobonduri are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane euro si 1,5 miliarde euro, valoarea finala a emisiunii urmand fi stabilita in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

Institutiile financiare selectate de Finante care au participat la a doua runda a selectiei au fost Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA/Bancpost SA, Erste Bank si Banca Comerciala Romana SA, HSBC Group, ING, Societe Generale, Unicredit. Initial au depus oferte 23 de institutii.

Pe 17 august, directorul general al Trezoreriei statului, Laurentiu Andrei, declara ca "poate fi vorba si de un sindicat". "Data trecuta am avut trei lead-manageri si ne gandim sa mergem si acum pe aceasta formula", a mai spus Andrei.

Deficitul bugetar al Romaniei s-a adancit dupa primele sapte luni la 17,58 miliarde lei, sau 3,5% din produsul intern brut (PIB), dupa ce cheltuielile bugetului general consolidat au sporit cu 7,4%, iar veniturile au scazut cu 6,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri