Fondurile de pensii private isi ajusteaza capitalul social cu valoarea pierderilor contabile in vederea respectarii legii (31/1990 n.r.) care impune un anumit raport intre capitalul propriu si cel social, arata ultimele date ale Comisiei Pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Astfel, ING Fond de Pensii si-a redus capitalul social cu 157 milioane de lei, pana la 75 milioane lei, conform unei hotarari publicate in buletinul CSSPP pe luna octombrie.

"Autorizarea modificarii actului constitutiv al SC ING Fond de Pensii SA, ca urmare a reducerii capitalului social al societatii cu 157.000.000 lei, de la 232.000.000 lei la 75.000.000 lei, prin diminuarea numarului de actiuni si ca urmare a modificarii adresei domiciliului unuia dintre administratori, conform hotararii nr. 4/15.09.2009 a adunarii generale extraordinare a actionarilor societatii", potrivit raportului publicat de CSSPP.

La finalul lui octombrie, ING Fond de Pensii era lider pe piata romaneasca de pensii private obligatorii, cu active nete de 828,98 milioane de lei si 1,52 milioane de participanti.

La randul sau, AIG Fond de Pensii si-a diminuat capitalul social cu 69%, la 17,2 milioane de lei de la 55,97 milioane de lei.

AIG Fond de Pensii si-a diminuat capitalul social cu 38,75 milioane de lei, pana la 17, 2 milioane de lei, prin reducerea numarului de actiuni, dupa ce administratorii au fost obligati sa recunoasca anul trecut drept pierderi toate investitiile realizate la startul sistemului.

AIG Fond de Pensii era, la sfarsitul lui octombrie, al patrulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), cu active nete de 151,27 milioane lei si 283.065 participanti.

Si al doilea jucator al piete Allinz Tiriac Pensii Private si-a redus capitalul social de 11,7 ori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri