Mai trebuie sa treaca timp pana cand piata interbancara va ajunge eficienta, devenind o piata matura, sustine Cristian Popa (foto), viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
"Am vazut fluctuatii extrem de mari de lichiditate si in continuare daca ne uitam la adancimea pietei de titluri de stat si a nivelului tranzactiilor de pe piata interbancara realizam ca piata este departe de eficienta pe care trebuie sa si-o castige", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, la deschiderea colocviilor de politica monetara.

Popa a mai subliniat ca in octombrie 2008 trecerea de la excesul de lichiditate la penurie in sistemul bancar a fost dramatica.

"Astea sunt schimbari de regim. Este greu sa le prevezi si eeste greu sa te adaptezi. In vremuri de boom lichiditatile sunt relativ usor de obtinut, dar cand lichiditatea scade presiunea pe bilanturi si pe calitatea acestora este foarte mare, schimbarea de regim riscand sa se transforme intr-o criza", a mai explicat Cristian Popa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri