ANCOM a amendat pentru a doua oara firma Total Post Services, cu 50.000 de lei, pentru ca a incalcat un drept rezervat Postei Romane in calitate de furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale in Romania.
Total Post a prestat servicii postale constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea la cutiile postale ale destinatarilor a trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 grame, pentru un tarif mai mic de 2 lei pe trimitere, scrie Mediafax.

"In urma controalelor ANCOM a reiesit ca Total Post Services a incheiat contracte cu mai multe companii pentru prestarea serviciilor postale cu un pret mai mic decat cel rezervat furnizorului de serviciu universal. Aceasta este cea de-a doua amenda aplicata acestui furnizor de servicii postale, dupa ce in octombrie 2011 a fost sanctionat pentru incalcarea acelorasi prevederi legale", se arata intr-un comunicat al autoritatii.

ANCOM a dispus si modificarea, in termen de 30 de zile, a contractelor care incalca drepturilor Postei.

"Cuantumul amenzii aplicate companiei Total Post este justificat, pe de o parte, de faptul ca nu au modificat contractul pentru care au fost sanctionati anul trecut si, pe de alta parte, de faptul ca au mai fost gasite si alte contracte in aceeasi situatie. Vom continua actiunea de verificare a modului in care furnizorii de servicii postale respecta prevederile legale si vom aplica sanctiuni si amenzi, care pot merge de la cinci mii pana la saizeci de mii de lei, in functie de contraventiile constatate. In cazul unor abateri grave, amenzile pot ajunge pana la 2% din cifra de afaceri, iar in cazul unor incalcari repetate, pana la 5% din cifra de afaceri, pentru furnizorii de servicii postale cu o cifra de afaceri peste trei milioane de lei. In aceeasi masura insa, vom verifica si modul in care CNPR isi respecta obligatiile ce ii revin in calitatea sa de furnizor de serviciu universal", a declarat Cristin Popa, Directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

Posta Romana pierde lunar circa patru milioane de lei din cauza nerespectarii de catre alte firme a dreptului exclusiv pe care il detine pana la 31 decembrie 2012, a declarat, marti, unul dintre asociatii operatorului de profil Postmaster, Mihai Balaj.
Ministerul Comunicatiilor si ANCOM vor transmite autoritatilor si institutiilor statului o scrisoare de informare cu privire la drepturile exclusive ale Postei Romane, cerand rezilierea acordurilor care incalca legislatia.

"Am convenit cu ANCOM ca impreuna sa trimitem o scrisoare de informare prin care sa aducem la cunostinta autoritatilor si institutiilor statului ca pana la 31 decembrie 2012 Posta Romana are monopol asupra unor servicii si, daca au contracte in derulare cu alti operatori postali, sa le rezilieze. Dupa ce ii vom informa, atunci vor fi in culpa daca nu reziliaza contractele respective sau incheie contracte care incalca monopolul operatorului postal", a declarat ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, in urma cu circa doua saptamani.

ANCOM a aplicat in 2011 si in acest an sapte amenzi - inclusiv cea anuntata joi - unor societati care au incalcat dreptul exclusiv al Postei. Acestea sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL, Direct Post Services SRL, Cargo Serv Post SRL si Did Rapid Curier Targu Mures.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri